Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nitecore TINI2 | Expert Review door Koen van der Jagt

De Nitecore TINI2 is de update van de verbazingwekkend kleine TINI. Hij heeft naast een extra led ook nog een informatief OLED-scherm aan boord. Dit kleine stukje techniek heeft veel te bieden. Kijk met mij mee!

een mini-lampje boordevol met techniek

Mijn eerste indrukken

Superklein maar toch een “volwassen” product. De dubbele led, het schermpje, de lak en de glanzende buttons staan het lampje goed. Het EU-wetgevings- en afvalscheidingssymbool op de achterkant vind ik wat minder mooi en teveel in het oog springend. Verder voelt het product prima aan en kan ik geen oneffenheden ontdekken qua bouw en afwerking. Dankzij de ingebouwde accu hoeft de lamp nooit open en heeft spatwater en stof daar dus geen kans. Eigenlijk niets op aan te merken!

voor wie niet wachten kan om de TINI2 uit te proberen: je kunt hem al in de verpakking testen!

Wanneer en hoe

Ik kan het beter anders zeggen: Wanneer niet? De TINI2 kan 24/7! Past (onopvallend) in elke jas- of broekzak, aan de sleutelhanger of in de handtas. Zelf draag ik dit type lampjes al jaren bij me tot grote tevredenheid. Je zult ondervinden hoe handig ze zijn wanneer er iets onder bank valt, je de watermeter uit moet lezen of als je aan het wandelen bent en het sneller donker wordt dan verwacht. Aan de andere kant zul je begrijpen dat de TINI2 geen zoekschijnwerper is, hij is op zijn best tot maximaal 25 meter.

aan de sleutelbos kan, maar daar wordt hij na verloop van tijd niet mooier op..
ik draag de TINI2 liever in de muntzak van mijn broek

Hoe bevalt de TINI2 qua bediening en comfort

Omdat de TINI2 een programmeerbare interface heeft is het raadzaam om de handleiding een keer door te nemen. Daarna gaat het vanzelf, want het is niet ingewikkeld. De DEMO en DAILY-mode werken fijn de praktijk. Het verschil is dat in de DEMO-mode de lamp zichzelf uitschakelt na 30 seconden. Dit voorkomt een onverwacht lege accu. De schakelaars missen grip net zoals de hele lamp. Je kunt de ring van de sleutelhanger aan de TINI2 bevestigen zodat je hem met grote handen ook wat beter vast hebt. Met de onderste knop schakel je aan en uit, de bovenste knop is voor de lichtstanden èn de turbo-mode. Deze stand van 500 lumen kun je niet “vast” zetten maar is ongeveer 30 seconden continue te gebruiken. Schakelen tussen DEMO en DAILY doe je door beide schakelaars tegelijk in te drukken. Het handige OLED-scherm geeft info betreft de lichtstand, lichtmode en resterende accutijd. Fijne optie, behalve dat het scherm zichzelf (te) snel weer uitschakelt. De TINI2 heeft 2 lage lichtstanden, waaronder een echte “moonlight-mode”. Ideaal in huis om je oriënteren zonder anderen te storen. De halve minuut voor de hoogste stand is lang genoeg en spaart zowel de accu als de lamp. Opladen is meestal ruim binnen het uur gepiept. Door het geringe gewicht kun je de TINI2 ook handsfree tussen je lippen gebruiken. Best handig wanneer je bijvoorbeeld de kruipruimte checkt!

Dit vind ik goed aan de TINI2

Het gewicht en de vele mogelijkheden die toch op een eenvoudige manier terug te vinden zijn: dankzij twee programmeerbare scenario’s (DEMO en DAILY) en de “shortcuts” naar de hoogste en laagste lichtstand. Ook het OLED-scherm is een fijne optie; het stoort mij niet en geeft toch belangrijke informatie weer. De lichtkleur is sterk verbeterd ten opzicht van zijn voorganger, het koud-wit is vervangen door een neutralere tint met een goede kleurweergave.

de dubbele led geeft verrassend veel licht en de kleurweergave is prima

Dit kan beter of anders

Ik zou graag de aan- uitschakelaar (een clicky) op achterkant zien. Mijn ervaring is dat dit nog steeds de beste bescherming biedt tegen het per ongeluk inschakelen, ondanks dat Nitecore een dubbele “veiligheid” ingebouwd heeft. Het afdekrubbertje van de usb-c poort voelt fragiel aan; hierin is wat mij betreft ook nog wat te verbeteren.

Waar voor je geld?

Echt goedkoop is de TINI2 niet, er zijn lampjes in dezelfde klasse die een stuk goedkoper zijn. Maar… die hebben geen OLED-scherm of programmeerbare interface en zijn ook nog eens minder krachtig. Dus wanneer je een “kleintje” zoekt met veel opties en de meeste power zou ik niet op een enkel tientje kijken en voor dit kleine stukje techniek gaan.

tussen een Zippo en een AA-batterij zie je weer hoe compact de TINI2 is

Mijn “rapport”

Een toppertje qua mogelijkheden en gebruiksgemak. Ik draag hem het liefst in de (munt)zak van mijn broek, aan de sleutelbos ben ik bang dat hij er teveel van langs krijgt. Ontzettend handig in- en om het huis, je zult zien hoe vaak je van een lampje afhankelijk bent!

En dan nog dit

Let op de rating van de water- stofdichtheid; de TINI2 voldoet aan de IP54-norm. Dat betekent dat, ondanks dat hij uit “één stuk” is, niet geschikt is voor een (langer) verblijf in het water.

Last, but not least: de beamshots

Ik ben deze keer in de bebouwde kom gebleven omdat de TINI2 zich daar het meest zal bewijzen. Een donker paadje zonder lantaarnpalen leek mij een geschikte plek om te laten zien wat deze mini kan! Je ziet dat de ULTRALOW stand van 1 lumen écht laag is; deze is eigenlijk alleen binnen geschikt.

Nog wat plaatjes met het lampje in de hand en de TURBO-stand ingeschakeld. Ik vind de output, lichtkleur en het bereik echt verrassend goed.

Koen van der Jagt

Sinds hij kon lopen had Koen van der Jagt al interesse in lampen, draadjes en batterijen. Als kind was hij vaak bezig met knijpkatten, fietslampjes en elektrodozen. De krypton- en halogeenlampjes zijn de laatste jaren vervangen door leds. Enkele jaren geleden ontdekte hij het “professionele” spul. Zijn eerste merken waren Led Lenser en Fenix. Ook fotografie is één van zijn hobby’s. Naast natuur en meteorologie vindt Koen het erg leuk om aan de hand van foto’s te laten zien wat een lamp kan en hoe het lichtbeeld er ’s nachts uit ziet. De reviews die Koen schrijft, zijn vaak te lezen op forums als candlepowerforums.com en taschenlampen-forum.de. Koen heeft inmiddels lampen in vrijwel iedere klasse: van klein en handzaam tot ware lichtkanonnen.