Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Alkaline of oplaadbaar?

Vraag aan Knivesandtools:

Veel zaklampen zijn tegenwoordig geschikt voor zowel Alkaline als oplaadbare NiMH batterijen. Het formaat AA (penlite) is daarbij het populairst.

Wat is de beste keuze?

Antwoord van Knivesandtools:

Vaak wordt gedacht dat alkalinebatterijen het makkelijkst zijn. Je koopt ze voordelig bij de supermarkt en als ze leeg zijn gooi je ze in de chemobox. Oplaadbaar (NiMH) is voor de mensen die hun zaklamp heel veel gebruiken. Je verdient een setje met lader immers pas terug na zo'n 30 keer opladen.

Echter, er zijn naast het kostenplaatje hele goede redenen om oplaadbare NiMH batterijen te gebruiken in plaats van alkaline-batterijen.

NiMH batterijen zijn namelijk prima geschikt voor zware toepassingen zoals, je raad het al, krachtige LED-zaklampen. Alkalinebatterijen zijn dat niet. Het gevolg is dat de brandduur vaak tegenvalt en dat alkaline-batterijen vaak gaan lekken!

Neem bijvoorbeeld een Fenix LD20. Deze brandt 2 uur op 2 oplaadbare NiMH batterijen en slechts 50 minuten op 2 goede kwaliteit alkalinebatterijen.

Of bijvoorbeeld de Fenix LD10 die wij net getest hebben. Deze brandt ruim 80 minuten op 1 Varta Ready2Use 2100 mAh NiMH batterij (2 jaar oud en ca. 20x opgeladen) en slechts 35 minuten op een Duracell Procell alkaline-batterij.

Gerelateerde topics
contact
085 888 28 80Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.

Verzendkosten in Nederland

Bestellingen boven de € 50,- gratis verzending.

Bestellingen onder de € 50,- verzendkosten € 3,50.


nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

volg ons
Bezorgen
postnl
budbee
ups
gls
Afhalen
postnl
ups
Betalen
payment-ideal
payment-klarna
payment-bancontactmrcash
payment-visa
payment-mastercard
payment-paypal
payment-sofortueberweisung
NLNederland