Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

Nieuws

Nieuw: TSProf slijpsysteem

Met trots presenteren wij TSProf: from Russia with love! Een robuust slijpsysteem dat precisie en gebruiksgemak combineert als nooit tevoren. Het systeem wint momenteel wereldwijd gestaag aan populariteit, voornamelijk in Rusland, de voormalige Sovjet-staten en de VS. In West-Europa is het echter nog moeilijk te verkrijgen, maar daar komt nu verandering in!

TSProf is een Russisch merk dat acht jaar geleden begon met het ontwikkelen van het ultieme slijpsysteem. De insteek: systematisch slijpen mogelijk maken voor iedereen, gebruikmakend van alleen de beste, veiligste en meest duurzame materialen. Sinds enige tijd is dit systeem op de markt en in verschillende varianten te verkrijgen. Dat wil zeggen: de basis is altijd hetzelfde systeem, maar je kunt er verschillende uitbreidingspakketten bij kopen. Daarbij wordt het slijpsysteem nog volop doorontwikkeld: TSProf streeft continu naar nog meer kwaliteit. Het pakket dat wij mogen aanbieden is de K-02 LE Extended-editie.

De TSProf K-02 LE Extended

Uit de Russische wapenhoofdstad Izjevsk

Wanneer je messen wilt slijpen, is precisie troef. Vandaar dat dit slijpsysteem wordt ontwikkeld en geproduceerd in Izjevsk, nabij de Europees-Aziatische grens die Rusland doorsnijdt. Deze stad staat bekend als centrum van de Russische wapenindustrie. Zo werd in Izjevsk door Michail Kalasjnikov de fameuze AK-47 ontwikkeld: een uiterst betrouwbaar geweer, dankzij de zeer degelijke en kwalitatief hoogstaande materialen die ervoor gebruikt worden.

Aan het vakmanschap dat de wapensmeden in Izjevsk tentoonsprijden, wil TSProf zich graag spiegelen. Toen het in 2010 begon met het ontwikkelen van een slijpsysteem, zag men dit haast als een utopie. Zoveel klasse, zoveel nauwkeurigheid, dat moest toch onmogelijk zijn, dacht men. Over ieder onderdeel en ieder radertje werd vervolgens nagedacht. Voortdurend stelden de makers zichzelf de vraag wat de mogelijke nadelen van bepaalde materialen en componenten zouden kunnen zijn. Daarbij werd ook continu de prijs in het achterhoofd gehouden: dit systeem moest betaalbaar blijven voor de consument. Het resultaat - de K-01, zie de gelijkenis met de naam van de kalasjnikov - was een universeel model dat minimale vaardigheden en inspanningen vereist om messen, bijlen en andere gereedschappen optimale scherpte te kunnen geven.

Draaiarm met onderscheidend auto-locksysteem

Auto-locksysteem

Echter, het moest nog beter. Gebruikers moesten nog meer gemak gaan ervaren. Vandaar dat de K-02 werd ontwikkeld, met als belangrijkste toevoeging ten opzichte van de K-01 een rotatiemechanisme met een auto-lock na een draai van 180 graden. Hieraan wordt de klem bevestigd waarin het mes zit tijdens het slijpen. Door de exacte draai van 180 graden wordt een mes aan beide kanten vanuit precies dezelfde hoek geslepen: nog meer precisie dus.

Over dit ongelooflijk geavanceerde slijpsysteem zijn op YouTube al de nodige lovende reviews verschenen. De bekendste verscheen op het populaire kanaal Wranglerstar. De video is te bekijken op onze productpagina. Benieuwd? Bekijk dan gauw de TSProf K-02 LE Extended!


Lees meer