Het Wüsthof Epicure-vleesmes 23 cm heeft een lang, smal lemmet. Perfect geschikt voor het snijden van grote stukken vlees, gebraden vlees of vis. Of voor het snijden van dunne plakjes zoals bijvoorbeeld carpaccio.
Wüsthof Epicure: het bijzondere lemmet
Het lemmet is breder vormgegeven waardoor er meer gewicht op het snijgoed wordt uitgeoefend. Dit werkt prettig tijdens het snijden. Het full-tang lemmet is gemaakt van één enkel stuk X50CrMoV15 messenstaal. Bepalend voor de scherpheid en duurzaamheid is de uitstekende kwaliteit van het staal, die door het smeden en het daaropvolgende hardingsproces nog eens een extra dimensie krijgt. Met een hardheid van 58°HRC zijn maximale en langdurige scherpte evenals flexibiliteit en goede slijpeigenschappen gegarandeert.
Wüsthof Epicure: innovatieve krop
De nieuw vormgegeven krop zorgt voor een optimale balans en meer vrijheid tijdens het snijden. De krop beschermt tevens de vingers zodat deze niet in aanraking komen met het lemmet. Via de krop loopt het lemmet door in de greep.
Wüsthof Epicure: de stijlvolle greep
De greep is gemaakt van lagen papier en kunsthars. Hierdoor ontstaat het gevoel van hout maar met de hygiënische eigenschappen van kunststof. Net als het lemmet is ook de handgreep een tikkeltje groter. De ergonomisch ontworpen greep zorgt voor optimaal comfort en onvermoeibaar snijden. Het voorste deel is vrij breed gevormd en loopt naar achter toe smal af. Dit is aangepast aan de natuurlijke houding van de hand. De greep is bevestigd met twee roestvrijstalen klinknagels.
Wüsthof Epicure: doordacht tot in de punt
Björn Berger is een succesvol industrieel ontwerper uit Duitsland. Zijn design vormt de basis voor deze messen. De messen combineren twee belangrijke filosofieën: het lage gewicht van Japanse messen gecombineerd met Duitse kwaliteit. Na twee jaar bijschaven en smeden is het eindresultaat daar. En dat mag er wezen.