Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

Wicked Edge Field & Sport slijpsysteem

1 review(s)
Artikelnummer: WIWE220

Dit product is niet meer leverbaar

Volledige beschrijving

De Wicked Edge Field & Sport is een slijpsysteem om je messen moeiteloos en snel scheermesscherp te maken. Het systeem is eigenlijk de compacte variant de Precision Sharpener. Zo zit er geen zware voet bij, maar een zogenaamde C-klem. Hiermee klem je het slijpsysteem vast aan een stabiele ondergrond. Denk aan een aanrechtblad of een tafel. De Field & Sport wordt geleverd in een handig opbergkoffertje dat je makkelijk met je meeneemt.

Slijpen met Wicked Edge

Slijpen van messen moeilijk? Niet met Wicked Edge! Met dit systeem slijp je heel snel en, nog belangrijker, heel nauwkeurig al je messen tot ze scheermesscherp zijn. Het slijpsysteem bevat alles wat nodig is om ieder mes optimaal te kunnen slijpen. En na even oefenen blijkt het heel eenvoudig te werken. De Field & Sport onderscheidt zich van de Pro Pack 1 en 2 door het compactere formaat én de klem waarmee je het systeem vastklemt i.p.v. dat het gemonteerd is op een zware voet. Deze set neem je sneller mee en is makkelijker in een kast op te ruimen. Op details is hij iets eenvoudiger gemaakt dan zijn grotere broers, maar de werking van het slijpsysteem is hetzelfde.

Stap voor stap

Heel belangrijk is het om eerst de juiste slijphoek te bepalen. En vervolgens natuurlijk om dan ook te slijpen met die slijphoek. Daar toont de Wicked Edge zijn kracht. Bij het goed doordachte systeem van Wicked Edge is dit nauwkeurig in te stellen waarna het onmogelijk is om met een verkeerde hoek te slijpen. Je volgt een vast en goed reproduceerbaar aantal handelingen met een perfect geslepen mes als resultaat.

Stap 1: Klem je mes in de Wicked Edge

Schroef de 'bek' een beetje open en steek de dieptesleutel in de daarvoor bestemde gaatjes. Plaats je mes met de rug van het lemmet op de staafjes van de dieptesleutel. Even een beetje aandraaien en je mes zit klaar om geslepen te worden.

Stap 2: Bepaal de juiste slijphoek voor je mes

Er zijn meerdere manieren om dit te bepalen. De fabrikant geeft in veel gevallen informatie, er zijn tabellen met verschillende messen beschikbaar en natuurlijk zijn er algemene richtlijnen voor verschillende typen messen te vinden. Ook is het mogelijk om met de meegeleverde stift een lijntje op de vouw van het lemmet te zetten en voorzichtig met een mogelijke slijphoek iets te slijpen. Aan het verdwenen deel van de lijn van de viltstift kan je zien of de hoek correct is of groter of kleiner moet worden.

Stap 3: Plaats de geleidestaafjes met slijpstenen op de juiste positie

De aanduiding is duidelijk en vastzetten gaat heel eenvoudig. Je schuift de staafjes 'op de kop' over de rail en draait ze recht op de juiste positie. Hierna klem je de Field & Sport vast op een werkblad. Vervolgens kan je de slijpstenen over de geleidestaafjes schuiven. Als je mes echt bot is begin je zoals gebruikelijk met een grovere slijpsteen om de vouw van je mes te herstellen.

Stap 4: Het daadwerkelijke slijpen

De slijpstenen schuif je over de geleidestaafjes. Dit loopt heel soepel zonder dat dit de nauwkeurigheid vermindert. Beide zijden hebben een andere korrelgrootte en van iedere steen worden twee exemplaren meegeleverd zodat je aan twee kanten van het mes tegelijkertijd kan slijpen. Eén van de redenen waarom je zo snel klaar bent. En waar je met andere slijpmethoden geconcentreerd moet zijn om de juiste slijphoek te vinden en te houden, is het met een Wicked Edge onmogelijk om met de verkeerde hoek te slijpen. Bovendien heb je geen water nodig, je slijpt gewoon droog.

Stap 5: De finishing touch

Als je met de gewenste slijpstenen hebt geslepen kan je eventueel nog met de Wicked Edge-variant van de leren scheerriem het laatste polijstwerk doen. Deze zit niet bij het systeem geleverd, maar is wel afzonderlijk verkrijgbaar. Je brengt iets van de meegeleverde diamantpasta aan om vervolgens het lemmet te polijsten tot het echt niet meer scherper kan. Het is heel belangrijk voorzichtig met de Leather Strops om te gaan en niet in het leer te snijden. Dit doe je door de Leather Strops alleen naar boven te bewegen. Dan kan het niet fout gaan. Beschadigen van het leer voorkom je ook door het mes even schoon te maken zodat er geen losse metaaldeeltjes op het leer kunnen komen.

Als je mes iets van zijn scherpte verliest klem je het op identieke wijze in het systeem en kan je met een fijne slijpsteen het dagelijks onderhoud verrichten. Doordat je altijd precies hetzelfde doet heb je een snel en optimaal resultaat. Iets wat met een ander systeem veel meer ervaring kost. Wil je meer weten over het gebruik van de Wicked Edge? Kijk dan even hier.

De voordelen en tips op een rij:

Voordelen

 • Je mes wordt heel nauwkeurig geplaatst in het systeem.
 • De slijphoekstel je heel precies in en houd je zonder enige moeite vast.
 • Er is eigenlijk geen kans op krassen op je lemmet. Eventueel kan een stukje tape het deel van het mes dat ingeklemd wordt beschermen. Normaal gesproken is dit niet nodig.
 • Je mes is heel snel geslepen doordat je aan twee zijden tegelijk kan slijpen en je automatisch de juiste slijphoek gebruikt.
 • Je slijpt zonder water of olie. Alleen bij de 'Leather Strops' gebruik je een klein beetje diamantpasta. Dat gaat vele slijpbeurten mee.

Tips

 • Noteer de gebruikte instellingen. Op deze manier blijft de slijphoek constant en is onderhoud van het mes snel, eenvoudig en goed te doen.
 • Gebruik de viltstift om goed te kunnen zien wat je wegslijpt.
 • Zorg voor het gebruik van de Leather Strops dat het mes goed schoon is. Achtergebleven metaaldeeltjes kunnen het leer beschadigen. Het kan ook ten koste gaan van de polijstende werking. Pas ook op voor snijden in het leer.
 • Oefen in het begin met een oud mes. Ten eerste om handigheid te krijgen in het slijpen en ten tweede om de diamanten slijpstenen in te slijpen. Een nieuwe slijpsteen heeft een net iets te grove werking. Pas na 5 tot 10 messen werkt het systeem zoals de bedoeling is. En de gebruiker maakt onderdeel uit van het systeem!
 • Zet niet te veel druk. Lichter is beter. De slijpsteen moet het werk doen en niet de kracht waarmee je slijpt.
 • Neem, zeker in het begin, rustig de tijd om het systeem te leren kennen.

Leveringsomvang van de Field & Sport

 • Wicked Edge Field & Sport-slijpsysteem
 • Klem voor het vastzetten van het slijpsysteem op een werkblad
 • 2 zware geleiderstaafjes met kogelgewrichten voor de slijpstenen
 • Imbussleutel
 • 2x2 slijpstenen: korrel 100/200 en korrel 400/600
 • Viltstift
 • Dieptesleutel
 • Koffer

Specificaties

Merk Wicked Edge
Kleur blauw, grijs, zwart
Land van herkomst Verenigde Staten

Reviews

Gemiddelde beoordeling

1 review(s)

Nieuwste reviews

Nieuwste review

Mike, Burwash,

dinsdag 10 april 2018

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitverhouding
Voldoet aan verwachtingen
Terug

Wicked Edge Field & Sport slijpsysteem

Reviews

Gemiddelde beoordeling

1 review(s)

Nieuwste reviews

Nieuwste review

Mike, Burwash,

dinsdag 10 april 2018

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitverhouding
Voldoet aan verwachtingen
Terug

Wicked Edge Field & Sport slijpsysteem

Specificaties

Algemeen

Merk Wicked Edge
Kleur blauw, grijs, zwart
Land van herkomst Verenigde Staten
Garantie op materiaal- en fabricagefouten levenslang

Features & functies

Slijphoek 15º, 16º, 17º, 18º, 19º, 20º, 21º, 22º, 23º, 24º, 25º, 26º, 27º, 28º, 29º, 30º, 31°, 32°, 33°, 34°, 35º, 13º, 14º
Vaste slijphoek ja
Korrelgrootte leverancier 400, 600, 200, 100
Gebruiken met water nee
Geschikt voor westerse keukenmessen, aziatische keukenmessen, eenzijdig geslepen messen, zakmessen, dubbelzijdig geslepen messen
Aantal instelbare slijphoeken 23
Type slijpsysteem

Materiaal

Materiaal aluminium, roestvaststaal
Slijpmiddel diamant

Leveringsomvang

Opbergbox / etui ja
Wordt geleverd met voet nee
Meegeleverde stenen 4

Afmetingen & gewicht

Lengte 30.3 cm
Hoogte 7.4 cm
Breedte 36.2 cm
Hoogte bruikbare deel 16.8 cm
Lengte bruikbare deel 27.6 cm
Breedte bruikbare deel 3.8 cm
Lengte meshouder 2.5 cm

Dit product is niet meer leverbaar

1 review(s)