Deze Boska kaasset Mini bevat vier kaasmesjes voor het snijden en presenteren van kaas: een presenteermesje, een smeermesje, een parmesanmesje en een cheesy mesje. Voor elke kaas een passend mes. Helemaal compleet en eigenlijk onmisbaar bij elk kaasplankje.
In deze Boska kaasset Mini:
- Een presenteermesje
Het presenteermesje is gemaakt voor het snijden van halfharde en harde kaas. Het mesje is voorzien van een gevorkte punt voor het aanprikken en serveren van de kaas.
- Een kaasmesje cheesy
Het kaasmesje cheesy heeft net als het presenteermesje een gevorkte punt. Dit mesje is dankzij de gaten in het lemmet echter meer gemaakt voor het snijden van zachte en halfharde kaas. De gaten zorgen ervoor dat de kaas niet blijft plakken.
- Een parmesanmesje
Ook aan het snijden van zeer harde kazen is gedacht. Hiervoor gebruik je namelijk het parmesanmesje. Met de scherpe punt en het ovaalvormige lemmet met scherpe snede ga je moeiteloos door de hardste kazen heen.
- Een smeermesje
Het smeermesje uit de set gebruik je voor het uitsmeren van verse kaas. Hij heeft geen geslepen snede en is dan ook niet bedoeld om mee te snijden. Ook andere zachte smeerwaren zoals paté, boter of tapenades laten zich uitstekend smeren met dit mesje.
Deze Boska-kaasmesjes maken onderdeel uit van de Monaco-lijn. Al deze kaasmessen, kaasschaven en kaasraspen zijn gemaakt van 100% RVS: zowel het blad als de handgreep is van dit materiaal gemaakt. Fraai om te zien en stevig in gebruik, zonder zwaar aan te voelen. Na gebruik kun je de kaasmesjes in de vaatwasser afwassen. Maar met de hand mag natuurlijk ook.
Boska: al meer dan honderd jaar gek van kaas
Het Hollandse Boska is een echte specialist op kaasgebied. Al meer dan een eeuw maakt het bedrijf producten voor kaas. Of zoals ze het zelf noemen: Cheesewares. Over de jaren is het assortiment flink gegroeid, met onder meer kaasschaven, kaasplanken, kaasraspen, kaasfonduesets en diverse kaasmessen. Alles voor het verwerken van kaas. Behalve de kaas zelf. De producten van Boska zijn er voor iedereen, van hobbykok tot kaasboer.