Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Wat is EDC?

In de messenwereld kom je de term EDC te pas en te onpas tegen. Maar waar staat het voor? En wat betekent het? Wij vertellen het je.

De afkorting EDC staat voor: EveryDayCarry. Engels voor ‘iedere dag dragen’. Een EDC-mes is dan ook een mes wat je iedere dag bij je kunt hebben. Duidelijk. Maar hier zit meer achter dan je misschien in eerste instantie zou denken.

Welk EDC-mes voor jou geschikt is, hangt namelijk af van hoe jij je dag invult. Een stukadoor die iedere dag zakken stuc opensnijdt stelt andere eisen aan zijn mes dan een kantoorklerk die alleen brieven opent en appeltjes schilt. Toch kunnen ze beiden de hele dag een mes bij zich hebben dat voor hen een eigen EDC is.

Gaat EDC alleen om messen?

Hoewel voor veel mensen EDC echt over hun EDC-mes gaat, zijn er natuurlijk meer zaken die je iedere dag bij je hebt. Van de sleutelhanger aan je autosleutels tot je zonnebril en horloge. Maar ook een zaklampje of een pen is deel van je EDC. Als jij iedere dag een inhalator voor je astma bij je hebt is dat ook deel van je EDC. Je aansteker of E-sigaret ook.

Er zijn dan ook veel mensen die er plezier in scheppen die onderdelen allemaal op elkaar af te stemmen. Nu wordt een astmainhalator wat lastig af te stemmen op je zakmes, maar een zilverkleurig zakmes staat mooi bij een zilverkleurige zaklamp. Doe er een zilverkleurige pen bij en je bent in business met je EDC.

Hierboven een perfect voorbeeld van een EDC-handdump op Instagram, gepost door @sjoerds_

EDC en Instagram

Op Instagram is een zeer levendige community van EDC-liefhebbers. Kijk maar eens op Instagram voor meer inspiratie. Je komt dan EDC-liefhebbers tegen die het tot een uiterste drijven. Van Amerikanen die een pistool naast hun mes dragen, tot mensen die hun halve rugzak vol EDC-gerelateerde spullen hebben zitten. Het leuke aan EDC is simpelweg dat het is wat je er zelf van maakt. Veel ruimte voor creativiteit en eigen invulling dus.

Messen zijn fotogeniek en de combinatie met andere high-tech spullen als zaklampen en pocket tools maakt dat er veel mensen zijn die iedere dag posten wat ze die dag bij zich hebben. Speciale messen voor speciale gelegenheden, of juist voor speciale klussen. Want ook die stukadoor met zijn zakken vol stuc heeft af en toe een bruiloft waarbij een chic herenmesje meer gepast is. En de kantoorklerk moet ook wel eens in de tuin aan het werk. Dan is het leuk om voor verschillende toepassingen verschillende soorten ‘gereedschap’ te hebben.

EDC-messen

Wij hebben letterlijk duizenden verschillende EDC-messen. Van budget tot high-end en van Europees en Amerikaans tot Chinees. Hieronder vind je een aantal van onze selecties.

Budget EDC-messen

Een goed zakmes hoeft echt niet altijd en fortuin te kosten. Deze Budget EDC-messen laten je zien dat het ook voor een vriendelijke prijs kan. Prima zakmessen voor aantrekkelijke prijzen. Niet alleen voor de smallere beurs, ook erg geschikt wanneer je een mes nodig hebt waarmee je niet zo voorzichtig hoeft te doen.

EDC-messen met superstaal

EDC-messen met superstaal bieden je optimaal scherptebehoud. Slechts sporadisch slijpen, dus. Nu hebben deze staalsoorten geen echte superkrachten, ze zijn er alleen voor geoptimaliseerd om hun scherpte zo goed mogelijk te behouden.

Lichtgewicht EDC-messen

Altijd een zakmes bij je hebben betekent ook dat je altijd het gewicht van dat zakmes bij je hebt. Een lichtgewicht EDC-mes is ideaal voor iedereen die geen last wil hebben van een groot en zwaar zakmes in zijn broekzak. We hebben hiervoor zakmessen uitgekozen die maximaal 75 gram wegen. Superlicht dus!

Premium EDC-messen

Premium EDC-messen zijn fantastische stukken snijgereedschap waarmee je voor de dag kunt komen. Er wordt veel aandacht aan het ontwerp en de productiekwaliteit besteed. Dit zijn messen waarop je trots kunt zijn. Soms zelfs gelimiteerd in oplage, altijd erg gaaf.