Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Verwacht: de Spyderco Gauntlet Sharpener 603F

Het gerucht deed al een poos de ronde op verscheidene messenfora, maar nu kunnen we het ook echt bevestigen. Zeer binnenkort presenteert Spyderco een nieuw slijpsysteem: de Gauntlet Sharpener 603F! Tijdens de Shot Show in Las Vegas mochten wij onlangs kennismaken.

De Gauntlet Sharpener is een eenvoudig te gebruiken slijpsysteem waarmee zelfs de beginnende slijper binnen no-time zijn messen weer scherp kan krijgen. De voet van hoogwaardig kunststof heeft een integrale handgreep en stervormige gaatjes om de slijpstaafjes met een hoek van 20 graden in te plaatsen. Deze vorm zorgt ervoor dat je de staafjes dusdanig kunt draaien dat je steeds weer een ‘fris’ slijpoppervlak kunt gebruiken.

Spyderco Gauntlet Sharpener: twee varianten

Dit nieuwe Spyderco-slijpsysteem is te verkrijgen in twee verschillende varianten. Je kunt de Gauntlet Sharpener straks bestellen met alleen twee fijne keramische slijpstaafjes of met twee extra slijpstaafjes, gemaakt van cubic boron nitride (CBN). Deze zijn zo hard en grof dat ze zeer geschikt zijn voor het slijpen van botte messen. Ze nemen vliegensvlug materiaal af en zullen ook los te bestellen zijn.

Spyderco Sharpmaker of Gauntlet Sharpener?

Op het eerste oog lijken de Sharpmaker en Gauntlet Sharpener behoorlijk op elkaar. De nieuwe Gauntlet ziet er wat eleganter en handzamer uit en is te leveren met twee verschillende soorten slijpstaafjes. Dit laatste geldt niet voor de Sharpmaker, die standaard met keramische staafjes wordt geleverd. De CBN-staafjes zijn hierbij alleen los bij te bestellen.

De Spyderco Sharpmaker 204MF
De Spyderco Gauntlet Sharpener 603F

Bij de Sharpmaker krijg je daarentegen standaard een set fijne en mediumfijne slijpstaafjes, terwijl je bij de nieuwe Gauntlet Sharpener alleen kunt kiezen tussen een set fijne keramische staafjes of een combinatie van deze fijne staafjes met twee zeer grove CBN-staafjes.

Ovaalvormige slijpstaafjes

Tot slot is er verschil qua vorm van de slijpstaafjes. De ‘good old’ Spyderco Sharpmaker heeft triangelvormige staafjes, terwijl die van de Gauntlet Sharpener meer ovaalvormig zijn. Voor het slijpen van gekartelde snedes kan dit laatste een voordeel zijn.

De lancering van de Spyderco Gauntlet Sharpener 603F wordt verwacht in het najaar van 2019. Vanzelfsprekend zal Knivesandtools er dan alles aan doen om dit nieuwe slijpsysteem zo snel mogelijk ook in Europa te kunnen aanbieden.