Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Spotlight CRKT CEO: een elegant zakmes ontworpen door Richard Rogers

In de wereld van zakmessen is de CRKT CEO een toonbeeld van eenvoud en elegantie. Het mes is ontworpen door de befaamde messenmaker Richard Rogers. De CRKT CEO is discreet, lichtgewicht en valt nauwelijks op in je zak, maar presteert uitmuntend wanneer je het nodig hebt. Geen wonder dat het zo populair is geworden onder zowel zakmesliefhebbers als professionele gebruikers. Maar hoe is het mes ontstaan? En welke varianten zijn er? En het meest belangrijke: welke past bij jou?

Ontstaansgeschiedenis van de CRKT CEO

De CRKT CEO werd voor het eerst geïntroduceerd in 2019. Met zijn gestroomlijnde ontwerp veranderde het de markt voor EDC (Everyday Carry) messen. Waar de meeste zakmessen robuust en opvallend zijn, bracht de CEO een verfrissende subtiliteit. Dit mes kon gemakkelijk worden aangezien voor een pen en past perfect in de zak van een colbert of in een tas. Het raakte snel een snaar bij mensen die op zoek waren naar een stijlvol maar functioneel zakmes dat zich zonder opdringerigheid aanpaste aan hun dagelijkse routine.

Ontwerper Richard Rogers

Richard Rogers is een meester in het ontwerpen van functionele en esthetisch aantrekkelijke messen. Sinds 1996 creëert hij vanuit zijn werkplaats in Magdalena, New Mexico, hoogwaardige messen. Zijn ontwerpen zijn eenvoudig en zonder franje, maar altijd verfijnd en gericht op optimale functionaliteit. Rogers werkt vaak samen met CRKT, wat resulteert in betaalbare messen die het gevoel geven van custom-made kwaliteit. Meer lezen over Richard Rogers? Bekijk onze designerpagina.

Modellen van de CRKT CEO

Standaard CRKT CEO

De CRKT CEO 7096 is de originele versie en het archetype van wat een zakmes zou moeten zijn: slank, licht en stijlvol. Met een lemmet van 79 mm en een totale lengte van 190 mm in open positie, is het ideaal voor lichte snijtaken. De handgreep is gemaakt van GRN (Glass Reinforced Nylon), dat zowel licht als duurzaam is. De CEO opent met een duimsteun en wordt vergrendeld door een stevige linerlock. De subtiele textuur van de greep voegt een verfijnde touch toe.

De CRKT CEO Flipper 7097 is een evolutie van het originele model, met een flippermechanisme voor een nog snellere en soepelere opening. Het behoudt dezelfde elegante uitstraling en compacte ontwerp, maar met een lichte twist voor diegenen die een nog vloeiendere bediening prefereren. De handgreep heeft een vergelijkbare textuur als het origineel, maar de toevoeging van de flipper maakt dit mes net iets dynamischer.

De CRKT CEO Bamboo 7096YGK is een opvallende variatie op de standaard CEO, met een bamboe-patroon op de handgreep. Dit geeft het mes een natuurlijke en exotische uitstraling, terwijl het de functionaliteit van de CEO behoudt. Het bamboe-design maakt dit model uniek en perfect voor diegenen die iets anders willen dan het standaard zwart van de meeste zakmessen.

CRKT CEO Compact modellen

De CRKT CEO Compact is een verkleinde versie van de originele CEO. Met een lemmet dat 2 cm korter is en een handgreep die compacter is, biedt deze versie dezelfde elegantie in een handzamer formaat. Met een totale lengte van 155 mm in open positie is het perfect voor gebruikers die de voorkeur geven aan een kleiner mes zonder in te leveren op stijl of functionaliteit.

CRKT CEO Microflipper modellen

De CRKT CEO Microflipper is het kleinste model in de CEO-serie. Deze versie heeft een nog compacter ontwerp en een microflippermechanisme voor eenvoudige opening. Ondanks zijn kleinere formaat, behoudt het de kenmerkende slanke lijn van de CEO. De handgreep is gemaakt van aluminium, wat het een premium gevoel en uiterlijk geeft. Ideaal voor wie een ultra-compact en toch verfijnd zakmes wil.

Conclusie

De keuze voor een CRKT CEO hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. Zoek je een klassieke, elegante look met subtiele functionaliteit? Dan is de originele CRKT CEO 7096 jouw mes. Voor een iets dynamischere bediening biedt de CRKT CEO Flipper 7097 een vloeiendere opening. Als je houdt van unieke ontwerpen, is de CRKT CEO Bamboo een perfecte keuze. Voor degenen die een kleiner, maar even stijlvol mes willen, zijn de Compact en Microflipper modellen ideaal. Welk model je ook kiest, de CRKT CEO belichaamt de perfecte balans tussen elegantie en functionaliteit.

Bekijk hier de hele CRKT CEO-serie!