Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Spartan Blades 2020: nieuws uit de USA met Pineland Cutlery

2020 belooft een spannend jaar te worden voor Spartan Blades. We zien namelijk de eerste vruchten van hun samenwerking met KA-BAR Knives onder de noemer Pineland Cutlery. Een hele nieuwe weg, zonder de vertrouwde Spartan-kwaliteit te verliezen.

Pineland Cutlery: krachten van Spartan Blades en KA-BAR Knives gebundeld

Spartan Blades maakt al sinds 2008 fantastische messen. Ontzettend veel high-end bewerkingen en heel veel handwerk. Hierdoor zijn de messen van Spartan voor lang niet iedereen bereikbaar. Daarom is Spartan een samenwerking aangegaan met KA-BAR Knives. Dat merk kent iedereen van de iconische USMC-messen die ook in de Tweede Wereldoorlog al een flinke impact hadden.

KA-BAR maakt ook messen in de Verenigde Staten, maar dan net iets verder geautomatiseerd. Door de ontwerpen van Spartan Blades te combineren met de productiecapaciteit van KA-BAR Knives ontstaat een nieuwe lijn gave messen voor aantrekkelijke prijzen.

Herijking van de series

Het betekent ook dat er nieuwe series komen binnen het assortiment van Spartan Blades.

Gold Class – Elite

De messen zoals je die altijd al van Spartan Blades gewend bent. Amerikaanse productie met zeer hoogwaardige afwerking en gebruik van de beste materialen.

Silver Class – Professional Grade

Deze messen worden in de Verenigde Staten gemaakt door KA-BAR Knives. De materialen zijn toegespitst op de behoeften van de professionele gebruiker.

Bronze Class – Field Grade

Deze serie bevat messen uit overzeese productie. Denk aan producenten in Italië, Duitsland en Taiwan. De entry-level messen voor iedereen die voor het eerst kennis maakt met Pineland Cutlery.

Spartan Blades Alala
Spartan Blades Damysus

Nieuwe Spartan Blades messen voor 2020

In 2020 zijn er meteen drie nieuwe releases in de Silver Class – Professional Grade. Dat zijn namelijk de Spartan Alala, Spartan Damysus en Spartan Machai. Drie oerdegelijke vaststaande messen van 1095 Cro Van koolstofstaal en een handgreep van canvas micarta. Je ziet duidelijk de hand van Spartan Blades ontwerper Curtis Iovito terug in deze messen. KA-BAR herken je aan de gebruikte staalsoort en dito afwerking. De schedes zijn gemaakt van kunststof in plaats van kydex, maar hebben nog steeds de draagopties die van Spartan zo gewaardeerd worden. Met prijzen tussen de 169 en 219 euro zijn deze messen niet spotgoedkoop, maar ook niet zo prijzig als de messen uit de Gold Class.

Spartan Blades Machai

Spartan Harsey Folder 2020

Zoals we inmiddels van Spartan Blades gewend zijn komen er ook dit jaar weer vier nieuwe jaaredities van de Spartan Harsey Folder uit. Het iconische en prijswinnende Harsey-ontwerp wordt voorzien van een speciale afwerking en gravering die alleen in het jaar 2020 verkrijgbaar is.

Spartan Harsey Folder St. Michael

Deze St. Michael-uitgave toont ons aartsengel Michael. Patroonheilige van de infanterie en airbourne troepen. Iovito en Carey, oprichters van Spartan Blades, hebben zelf gediend als paratroopers. In die tijd droegen ze zelf vaak medailles met daarop de beeltenis van St. Michael, net als veel van hun collega’s. Deze editie van de SHF is een eerbetoon aan St. Michael als spirituele krijger die klaar is om te vechten tegen het kwaad.

Spartan Harsey Folder Gilded Skulls

Deze uitgave is getooid met een rijk patroon van goudkleurige schedels. Alsof het een item uit de collectie van een high-end modemerk is, is dit high-end zakmes versierd met zwarte PVD-coating en goudkleurige hitteanodisering. Met een lasergraveermachine is het patroon erop vereeuwigd. Geen tactische verwijzingen, simpelweg een aantrekkelijk patroon dat er goed uit ziet. Zoals Carey en Iovito al zeiden in hun oude Special Forces team: It’s not whether you live or die but how good you look when you die!

Spartan Harsey Folder Northwest Coast

De Spartan Harsey Folder Northwest Coast is voorzien van tekeningen die geïnspireerd zijn op de kunst van de Native Americans van de Noordwestkust van de Verenigde Staten. Iovito en Carey hebben veel van hun tijd bij de 1st Special Forces doorgebracht in Washington State. Het gebied waar deze kunst vandaan komt. Op het mes zijn afbeeldingen te vinden van drie dieren. Een kikker, die door zijn leven in zowel water als op land staat voor aanpassingsvermogen, kennis en de kracht om tussen twee werelden te leven. Daarnaast staat een ijsvogel (Kingfisher in het Engels). Deze staat voor de brenger van goed nieuws en geluk. Het is een begaafde jager en bij sommige stammen staat hij voor vruchtbaarheid. Als laatste is er een libelle aanwezig. Deze staat voor blijheid, snelheid en puurheid. Daarnaast symboliseert hij de altijd aanwezige veranderingen in het leven.

Spartan Harsey Folder Runes and Staves

Uit de Noordische mythen put Spartan inspiratie voor deze uitgave. De Runes and Staves-editie is voorzien van runenmarkeringen en IJslandse ‘staven’ die de drager extra gezondheid, kracht en navigatievaardigheden bieden. Dat kan nooit kwaad! Op het mes staan onder andere een runencompas, runen voor geluk, gezondheid en heling, en een staaf voor onoverwinnelijkheid in de strijd.

Spartan Blades en Pineland Cutlery in 2020

Al met al is dit een indrukwekkende nieuwe line-up voor Spartan Blades. 2020 belooft een goed jaar te worden. We zijn benieuwd naar alle andere nieuwe releases die ze met Pineland Cutlery in petto hebben.

Alle nieuwe releases zijn besteld. Zodra ze binnen zijn vind je ze bij Spartan Blades.