Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nieuw: Work Sharp Professional Precision Adjust slijpsysteem

Het Work Sharp Professional Precision Adjust slijpsysteem is een grotere en doorontwikkelde versie van de superpopulaire Work Sharp Precision Adjust. Met als grootste upgrades de solide, metalen constructie, de digitale hoekindicator en de toevoeging van een ‘small knife table’ die je in staat stelt zelfs de meest kleine zak- en keukenmesjes te slijpen.

Met dit slijpsysteem behaal je reproduceerbare en accurate slijpresultaten in slijphoeken van 15 tot en met 30 graden. Slijp outdoormessen als bushcraft- en survivalmessen. Keukenmessen als koksmessen en broodmessen. Of alle type zakmessen. Je bedenkt het zo gek niet of het is mogelijk.

Wat zit er allemaal in?

De Professional Precision Adjust bevat:

  • Het Work Sharp Professional Precision Adjust slijpsysteem.
  • Small knife table: een mini-slijptafeltje voor het slijpen van de meest kleine zak- en keukenmessen.
  • Digitale hoek-indicator.
  • Clamp stabilizing platform: een steuntje voor onder de klem wanneer je zware messen slijpt.
  • Verwisselbare 220, 320, 400, 600 en 800 grit diamantslijpstenen. Met deze slijpstenen maak je elk bot mes snel weer scherp.
  • Een leren strop en een keramische slijpsteen voor het scherpste resultaat en een ronde keramische slijpstaaf voor het slijpen van kartelmessen.

Metalen basis

De basis van de Professional Precision Adjust is gemaakt van metaal. Een flinke upgrade tegenover zijn voorganger, de Precision Adjust, die een kunststof basis heeft. Door het gebruik van metaal zit er minder flex in het systeem en krijg je accuratere slijpresultaten. Ook de voet van de basis is verzwaard waardoor het slijpsysteem stabieler op een tafel staat. Voor wie van plan is het systeem vaak te gebruiken: de voet van de Professional Precision Adjust is voorzien van schroefgaten. Hiermee monteer je het slijpsysteem permanent op een werkbank.

Klem en kantelsysteem

De klem is eveneens gemaakt van metaal. De klem zit magnetisch en zonder speling in de basis geklemd. Dit maakt het ook mogelijk om de klem, met mes en al, uit de basis te halen. Hierdoor kan je de snede tijdens de slijpbeurt gemakkelijk van dichtbij inspecteren. Daarnaast kan de klem 360 graden draaien. Het mes hoef je niet uit de klem te halen als je de andere zijde van het lemmet gaat slijpen. Is het mes te lang om te draaien zonder dat hij de tafel raakt? Wat bij een lang keukenmes het geval kan zijn. Daar heeft Work Sharp wat op gevonden! Het hele systeem is namelijk kantelbaar. Trek de handgreep aan de achterkant van het systeem omhoog, en kantel het systeem naar achteren. Nu heb je meer ruimte onder het te slijpen mes waardoor je de klem eenvoudiger 360 graden draait.

De klem is voorzien van een rubberen binnenkant om krassen op je lemmet te voorkomen, en biedt ruimte voor messen tot en met 6 mm dik. Meer dan voldoende voor zelfs de dikkere survivalmessen. En over die dikke survivalmessen gesproken: voor de Professional Precision Adjust heeft Work Sharp goed naar de community geluisterd! Bijgeleverd zit namelijk een ‘clamp stabilizing platform’. Dit is een extra steuntje die je onder de klem schuift. Waar vervolgens de klem op rust. Dit zorgt voor nét dat kleine beetje extra stabiliteit wanneer je bijvoorbeeld een dik en zwaar survivalmes slijpt.

Mini-slijptafeltje

En daar houdt het niet op. De Professional Precision Adjust is ook voorzien van wat Work Sharp een ‘small knife table’ noemt. Voor het slijpen van de kleinste zak- en keukenmessen. Dit is een slijptafeltje die je in plaats van de klem gebruikt. Deze schuif je net als de ‘clamp stabilizing platform’ op de voet van het slijpsysteem. Dit slijptafeltje is magnetisch waardoor het lemmet stabiel blijft liggen.

Maar hoe werk dit slijptafeltje? De rand van het slijptafeltje is voorzien van een gele lijn. De snede van het te slijpen zak- of keukenmesje moet van de punt tot aan het begin van de snede nét over de gele lijn zitten. Plaats de rug van het lemmet tegen het schuifsysteem aan. Met de draaiknoppen doe je micro-aanpassingen voor de gewenste positionering van de snede. De draaikop aan de voorkant gebruik je om het begin van de snede nét over de gele lijn te krijgen. Wanneer je dit gedaan hebt gebruik je de achterste draaiknop. Hiermee duw je de punt van het lemmet naar voren zodat ook de punt over de gele lijn zit. Nu kun je het slijpsysteem zoals normaal met de klem gebruiken voor het slijpen van je mesje. Erg ingenieus!

De slijphoeken en de digitale hoek-indicator

Met de knop bovenop het slijpsysteem stel je traploos een slijphoek van 15 tot en met 30 graden in. Genoeg om vrijwel elk mes vlijmscherp te slijpen! Het slijpsysteem geeft aan de linkerzijde de slijphoek van de klem in stappen van 5 graden aan. Het slijpsysteem geeft aan de rechterzijde de slijphoek van de slijptafel in stappen van 5 graden aan.

Zeker weten dat je de juiste hoek hebt? Dat is waar de digitale hoek-indicator om de hoek komt kijken (badum tss). Deze is voorzien van een magneet en plaats je op het geleidestaafje van de slijpsteenhouder. De display geeft nóg preciezer aan, tot twee cijfers achter de komma, op welke slijphoek je aan het slijpen bent.

De slijpsteenhouder en slijpstenen

De slijpsteenhouder is magnetisch waardoor je eenvoudig een slijpsteen in de houder bevestigd. Je kiest dus snel en gemakkelijk de juiste slijpsteen zonder de houder van het systeem af te halen.

Het slijpsysteem wordt geleverd met de volgende diamantslijpstenen: 220, 320, 400, 600 en 800 grit. De 220 en 320 grit slijpstenen zijn grove stenen voor het repareren van een beschadigde snede of voor het veranderen van de slijphoek. De 400 en 600 grit slijpstenen zijn medium grit stenen voor het scherp slijpen van relatief botte messen. En de laatste 800 grit slijpsteen is een fijne grit voor het vlijmscherp maken en houden van je messen! En voor de finishing touch is er een keramische slijpsteen, die je na de 800 grit gebruikt. Ook is er een lederen strop, die eveneens in de houder past. Voor het polijsten van de snede na het gebruiken van de keramische slijpsteen.

Op de rug van de slijpsteenhouder zit een keramische slijpstaaf waarmee je gekartelde messen slijpt. Zoals een broodmes. Deze keramische slijpstaaf is ook te gebruiken om snel de snede van je zakmes of keukenmes een kleine touch-up te geven.

De slijspteenhouder heeft een handgreep waardoor je hand nooit dicht bij de scherpe snede van je messen terecht komt. Het stalen geleidestaafje is voorzien van een schroefdraad waarmee je hem in het slijpsysteem schroeft. Het metalen geleidestaafje is lang genoeg om ook langere keukenmessen te slijpen. Zoals koksmessen, vleesmessen of fileermessen. Het geleidestaafje is voorzien van rubberen ringen die je over het staafje schuift. Hiermee bepaal je hoever je de slijpsteenhouder kunt schuiven over het geleidestaafje.

Na gebruik van het slijpsysteem plaats je de slijpsteenhouder eenvoudig rechtop in het systeem. Een uitsparing bovenin het systeem houdt de slijpsteenhouder op zijn plaats. Al met al is de Work Sharp Professional Precision Adjust een van de meest complete en innovatieve slijpsystemen op de markt. Een waardige opvolger van de standaard Precision Adjust!