Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Get smarter Nieuws Nieuw: keukenmessen van Spyderco

Nieuws

Nieuw: keukenmessen van Spyderco

Het jaar is pas net begonnen, maar we mogen je meteen goed nieuws brengen! Vanaf heden zijn bij Knivesandtools namelijk ook Spyderco-keukenmessen te verkrijgen. Je leest het goed: keukenmessen van Spyderco.

“Maar Spyderco, dat maakt toch alleen zakmessen?”, we horen het je denken. Niets is echter minder waar! Al kort na de oprichting in 1978 maakt het Amerikaanse bedrijf van Sal Glesser keukenmessen en dat deed het tot 2005. Na onenigheid met de Japanse fabrikant besloot het destijds te stoppen, maar sinds 2014 zijn ze weer terug van weggeweest. En we mogen gerust stellen dat ze beter zijn dan ooit.

Spyderco-broodmes, ook te gebruiken als banketbakkersmes

Ook de huidige serie keukenmessen wordt vervaardigd in de Japanse messenhoofdstad Seki. Het koksmes en grote universeelmes (met of zonder kartels) hebben een lemmet van VG-10 en een handgreep van Corian. Dit is een massief, niet-poreus plaatmateriaal, bestaand uit acrylaat en matuurlijke mineralen. Een groot voordeel ervan is dat het vrijwel niet slijt of beschadigt en zodoende zijn natuurlijke glans lang behoudt. Dit geeft je mes een bijzondere luxe uitstraling. De robuuste zilverkleurige klinknagels maken het geheel af.

Spyderco-koksmes met VG-10-lemmet en Corian-handgreep

De overige keukenmessen, waaronder een uitzonderlijk lang broodmes, een zeer hoge santoku, verschillende kleuren office- en universeelmessen (met en gekartelde SpyderEdge) en een klein tourneermes, hebben MBS-26 als staalsoort. De handgreep bestaat uit polypropyleen – een uiterst duurzame kunststof – is direct om de tang van het lemmet gegoten. Door het ontbreken van ruimtes tussen het handgreepmateriaal en het staal hebben bacteriën geen enkele kans zich in het mes te nestelen.

Spyderco-tourneermesje met handgreep van polypropyleen
Spyderco-officemesje met de kenmerkende SpyderEdge

Lees meer