Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Get smarter Nieuws Nieuw: Carl Mertens keukenmessen

Nieuws

Nieuw: Carl Mertens keukenmessen

Met Carl Mertens heeft onze keukenmessenfamilie onlangs een nieuw telg mogen verwelkomen. Deze messen uit Solingen zijn een tikje anders dan vele andere Duitse merken. Carl Mertens treedt buiten de gebaande paden, is gewaagd en beslist niet behoudend. Een continue zoektocht naar innovatie en het volgen van actuele trends typeert het merk. Dit resulteert in buitengewoon vormgegeven messen, met verrassende details.

Natuurlijk gaat het bij Carl Mertens niet alleen om opvallende designs. Zoals het een Duits merk betaamt, staat Carl Mertens voor duurzaamheid, functionaliteit en precisie. Om het allesomvattend te zeggen: Deutsche Gründlichkeit. En we kunnen wel stellen dat het bedrijf meer dan voldoende ervaring heeft om zich een heuse specialist te noemen. Het houdt zich immers al bijna honderd jaar bezig met de productie van keukengerei.

Uitgebreid keukenimperium

Reeds in 1919 begon Carl Mertens als toeleverancier van geslepen messenstaal en handgrepen. Na verloop van tijd ontwikkelde zich een bestekfabriek, die inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardig keukenartikelenimperium. Onder leiding van Curt Mertens jr., de kleinzoon van Carl, is het assortiment van dit familiebedrijf namelijk uitgebreid met vrijwel alles wat je maar kunt bedenken op het gebied van eten (bereiden) en drinken.

Twee series keukenmessen

Hiervan hebben wij inmiddels dus een reeks keukenmessen toegevoegd aan ons eigen aanbod. Of beter gezegd: twee verschillende series, namelijk de Carl- en de Metz-serie. Beide bevatten alle denkbare keukenmessen, van koksmes tot schilmes en van santoku tot sashimi. Waarin de series voornamelijk verschillen, is de materiaalkeuze. Het lemmet van de Carl-serie is gemaakt van X50CrMoV15-staal, terwijl voor de Metz-lijn Cromova is gebruikt. Voor de handgrepen geldt dat ze op een detail verschillen. Voor beide series is gebruikgemaakt van walnoothout. De handgrepen uit de Metz-serie zijn gemaakt van Europees walnoothout, terwijl de Carl-handgrepen Amerikaans en bovendien donkerder zijn. Qua design is de Metz-reeks met zijn sabre grind wellicht iets opvallender dan de Carl.

Wacht niet langer en ontdek de Carl Mertens keukenmessen nu ook zelf!