Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

How-to: Hoe installeer je Daily Customs greepschalen?

Het installeren van Daily Customs greepschalen en accessoires is heel makkelijk. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar benodigdheden, een schone werkomgeving en een goed stappenplan! In deze How-To vertellen we je precies wat je moet doen voor een succesvol eindresultaat.

Benodigdheden:

  • Een Victorinox-zakmes
  • Daily Customs greepschalen
  • Daily Customs Wolfcraft installatieklemmen of een bankschroef
  • Daily Customs Loctite epoxy
  • Een dunne schroevendraaier zoals een brillenschroevendraaier
  • Een hard stukje plastic of hout zoals een plectrum of pasje
  • Een schroevendraaier met een inbussleutelmaat van 1.5 mm / 1/16 inch
  • Ontvetter
  • Optioneel: Daily Customs pocketclip
  • Optioneel: een lanyard

Stap 1: de juiste greepschalen

De eerste stap is het vinden van de juiste greepschalen voor de Victorinox die je wilt pimpen! Wel moeten we toevoegen dat alleen de Victorinox-messen met cellidor (kunststof) greepschalen compatibel zijn.

Heeft je Victorinox-zakmes een gesloten lengte van 91 mm? Dan heb je een greepschaal uit de 91-serie nodig. Heeft je Victorinox een gesloten lengte van 58 mm? Dan heb je een greepschaal uit de 58-serie nodig. Simpel toch? Of een greepschaal onderdeel is van die serie herleid je uit de productnaam en producttekst van de greepschaal.

Stap 2: het verwijderen van de greepschalen

Voordat je de greepschalen monteert moet je eerst de tandenstoker, pincet (wanneer van toepassing ook de pen) en de standaard greepschalen verwijderen. Onze tip? Gebruik een dunne schroevendraaier, stop die in een uitsparing in de greepschaal en gebruik hem als hefboom om de schaal omhoog te wippen. Zet niet teveel kracht om schade aan het mes en de schalen te voorkomen.

Stap 3: passen van de greepschalen en schoonmaken van het mes

Plaats de schalen op het mes en check of de tandenstoker, pincet en pen in de uitsparingen passen. Wanneer van toepassing: schroef de bijgeleverde schroeven voor de pocketclip in de schaal. Past alles? Dan ben je klaar voor de volgende stap: het schoonmaken van het mes. Het is belangrijk dat de oppervlaktes waarop je de epoxy aanbrengt goed ontvet zijn. Gebruik hiervoor een ontvetter en laat het goed opdrogen.

Stap 4: vastlijmen van de greepschalen

Je bent klaar om de greepschalen op het mes te lijmen. Leg klaar: de schalen, het mes, de installatieklemmen, de epoxy en zorg voor een schone ondergrond. De epoxy bestaat uit twee componenten. Meng deze met het bijgeleverde ijsstokje op het papiertje dat in de verpakking zit. Het duurt 3 tot 5 minuten voordat de epoxy opdroogt dus wacht niet te lang. Smeer een klein beetje van de epoxy op de binnenkant van de greepschalen. Niet het mes! Waarom? Op deze manier zijn de uitsparingen voor de tandenstoker, pen en pincet makkelijk te vermijden. Hier wil je geen epoxy in hebben. Gebruik niet te veel epoxy om te voorkomen dat het aan de zijkanten eruit gedrukt wordt.

Stap 5: klemmen en opdrogen

Plaats de greepschalen met epoxy op het mes. Druk de greepschalen goed aan. Gebruik nu de installatieklemmen of een bankschroef. Deze houden de greepschalen op hun plaats wanneer de epoxy tussen de schalen en het mes opdroogt. Ook zorgen ze ervoor dat er voldoende druk uitgeoefend wordt zodat je geen kieren krijgt. Tip: plaats iets zachts, zoals een lapje leer, tussen de schalen en de bek van de klem of bankschroef om krasjes op de schalen te voorkomen.

Stap 6: bijna klaar!

Is de epoxy opgedroogd? Dan is je Victorinox-zakmes met Daily Customs greepschalen bijna klaar! Verwijder de klemmen en check of er epoxy aan de zijkanten uitgedrukt is. Is dit het geval? Dan is deze makkelijk te verwijderen met een hard stukje plastic of hout. Plaats nu de pincet en tandenstoker (en wanneer van toepassing: de pen) in de daarvoor gemaakte uitsparingen.

Stap 7 (optioneel): het installeren van een pocketclip

Heb je ook een Daily Customs pocketclip? Dan heb je nog één stap te gaan. Schroef de pocketclip schroeven los en leg ze ergens waar ze niet wegrollen. Plaats de pocketclip op de drie schroefgaten en schroef stuk voor stuk de schroefjes terug op hun plaats. Zet niet te veel kracht om schade aan de schroeven te voorkomen. Vermijd het gebruik van Loctite schroefdraadborgmiddel.

Je gepimpte Victorinox-zakmes is nu klaar om te gebruiken! Heb je de smaak te pakken? Ga een stap verder en personaliseer je zakmes met een toffe lanyard van paracord.

Het installeren van greepschalen en garantie

Het installeren van greepschalen en accessoires doe je op eigen risico. Knivesandtools is niet aansprakelijk voor schade die je het mes toebrengt.