Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Hoe maak je een RVS pan schoon?

Bakken in een RVS pan zonder antiaanbaklaag vergt even wat oefening, maar biedt je dan ook een heerlijk krokant resultaat. Soms ga je echter net iets te ver met bakken en koekt alles aan. Gelukkig zijn er wel een paar tips om zelfs de meest aangekoekte resten te verwijderen.

De pan uitkoken met sop

Zoals met alle goede pannen laat je hem eerst wat afkoelen voor je hem onder de kraan houdt. Heet water kan heet zijn, het is naar alle waarschijnlijkheid fiks koeler dan de hitte waaraan de pan zojuist op het fornuis blootgesteld is geweest. Zou je hem meteen onder (koud) water houden? Dan krijgt het staal een thermische schok te verduren waar de pan niet beter van wordt.

Vul hem vervolgens tot de helft met heet water en doe hier een scheut afwasmiddel bij. Zet de pan nu een paar minuten op een middelmatig vuur en laat het sopje goed heet worden. Koken is niet nodig, maar het water moet heet genoeg worden om de korsten goed los te weken. Door de hitte in combinatie met het vocht laten de meeste resten zich over het algemeen al makkelijker verwijderen. Even goed met de afwasborstel door de pan en je bent vaak al wel klaar.

Gebruik van RVS-cleaner

Alternatief, of bij zeer hardnekkig vuil, is de Fissler RVS Cleaner een paardenmiddel. Je maakt de pan zo goed mogelijk leeg en spuit een scheutje RVS cleaner in de pan. Vervolgens pak je een schuursponsje, hiermee boen je de pan zo schoon. Om het middel wat te helpen kun je eventueel een klein scheutje heet water toevoegen tijdens het schrobben.

Houd er wel rekening mee dat je hierna dit schuursponsje enkel voor dit doeleinde kunt gebruiken. Het lichte schurende middel in de RVS-cleaner wil je niet op je sponsje hebben wanneer je hem daarna voor bijvoorbeeld glaswerk gebruikt.

De RVS cleaner werkt ook goed voor het schoonmaken van de buitenkant en onderkant van een pan. Let alleen wel op bij gepolijst metaal: dit kan dof worden door de schurende deeltjes in de cleaner.

De pan moet nu weer stralend schoon zijn, klaar voor nieuwe keukenavonturen. Eet smakelijk!