Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Fontenille Pataud - Series en extra informatie

Fontenille Pataud bestaat al sinds de jaren 20 van de vorige eeuw. De traditioneel geproduceerde messen werden verdrongen door vaatwasmachinebestendige, handige producten. Tot in 1994 Gilles Steinberg de eigenaar werd van Fontenille Pataud. Hij besloot terug te gaan naar de productie van handgemaakte messen met hoogwaardige materialen. Er is bewust gekozen voor kwaliteit boven kwantiteit. Het bedrijf Fontenille Pataud is gehuisvest in Thiers. Dit is een plaats die je kan zien als de Franse evenknie van het Duitse Solingen: een paradijs voor messenliefhebbers.

Fontenille Pataud Nature

Lengte gesloten12 cm
Lengte geopend21,5 cm
Kenmerktraditionele vorm, backlock ontsluiting

Samenvatting

De Fontenille Pataud Nature-serie lijkt veel op het traditionele Lagiuole-mes. Het onderscheid zit in de ontgrendeling. Je ontgredeld het mes met de backlock pal bij de hiel van het handvat. Klassieke elegantie, modern gemak.


Fontenille Pataud Le Pocket

Lengte gesloten10,5 cm
Lengte geopend18,5 cm
Kenmerkformaat

Samenvatting

De messen in de Le Pocket-serie zijn compacte messen in traditionele Laguiole-vorm. Vind je de normale Laguiole messen te groot om bij je te dragen? Dan zijn deze zakformaat Laguiole-messen perfect voor jou!


Fontenille Pataud Le Pocket XS

Lengte gesloten9 cm
Lengte geopend17 cm
Kenmerkformaat

Samenvatting

De Le Pocket XS-serie is zelfs nog een slag kleiner als de Le Pocket-serie. Compact maar niet minder formidabel! Voor wanneer je broekzakruimte goud waard is.


Fontenille Pataud Traditional '12 cm'

Lengte gesloten12 cm
Lengte geopend21,5 cm
Kenmerktraditioneel herderskruis, ontgrendeling voorkant

Samenvatting

Hét klassieke Laguiole-mes. Ieder mes in deze serie heeft het traditionele herderskruis in het handvat en het klassieke ontsluitingssysteem bij de bolster. Ben je op zoek naar tijdloze elegantie? Dan is dit de serie voor jou!


Fontenille Pataud Sport

Lengte gesloten13 cm
Lengte geopend23 cm
Kenmerkrobuuste uitvoering

Samenvatting

In de Fontenille Pataud Sport-serie vind je robuuste zakmessen elegant uitgevoerd


Fontenille Pataud Corsican

Lengte gesloten10,5 cm
Lengte geopend19 cm

Samenvatting

Geinspireerd door het boerenleven in Corsica en zijn ontwikkeld in samenwerking met de gebroeders Zuria. Op het lemmet staat het kenmerkende Corsicaanse 'hoofd' en in plaats van de vlieg staat een uitlijn van het eiland Corsica.


Fontenille Pataud Le Saint-Bernard

Lengte geopend11 cm
Lengte gesloten20 cm

Samenvatting

Deze stoere serie is geinspireerd door de St. Bernard-pas. Dit zie je terug in het vaatje op het lemmet. Een subtiele referentie naar de allom bekende sint-bernard hond die verkleumde reizigers met cognac weer van energie voorzagen.


Fontenille Pataud '5 Coqs'

Lengte gesloten11 cm
Lengte geopend20 cm

Samenvatting

De '5 Coqs'-serie is een traditioneel ontwerp uit het Franse plaatsje Yssingeaux. In het locale dialect betekend dit 'vijf jonge hanen' en dit zie je terug door het gehele ontwerp. Van het gestyleerde design op het lemmet tot de hiel van het mes in de vorm van een hanenkop.