Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nieuwe ESEE messen in 2020 met de Xancudo en 3D handgrepen

ESEE komt in 2020 met een aantal gave toevoegingen aan de line-up. Zo is er een heel nieuw vast mes, met een bekende vorm: de Xancudo. En zijn de bestaande ESEE-modellen verkrijgbaar met 3D-greepschalen. Maak kennis met de nieuwste ESEE-producten voor 2020.

ESEE Xancudo: nieuw, maar toch bekend

‘ESEE Xancudo, die bestond toch al?’ Dat was onze eerste reactie. Tot we nog een keer goede lazen wat er stond. Xancudo. Geen Zancudo. Het blijkt een vaststaande variant te zijn van het populaire ESEE-zakmes: de Zancudo.

De vormen van het lemmet en de handgreep zijn exact gelijk. En waarom ook niet? De Zancudo is al jarenlang een succes. De ergonomie en manier waarop de vingergroef vooraan de greep je hand netjes op zijn plek houdt werken ook prima op een vast mes.

Bijzonder is dat ESEE de Xancudo ook in een variant met een ‘Holey’-handgreep uitbrengt. Deze versie heeft een groot ovalen gat in de handgreep. Dat is handig wanneer je hem tijdens het klimmen, kajakken, survivallen of hiken graag aan een karabijnhaak hangt. Een veel veiligere manier dan een karabijnhaak door de schede: daar kan het mes zelf immers uit loskomen. Een slimme oplossing van ESEE.

ESEE Knives met 3D handgrepen

Een andere welkome nieuwe toevoeging zijn de 3D-handgrepen die ESEE lanceert. De ESEE 3 t/m 6 hadden altijd vrij platte greepschalen. Lekker stevig, en eenvoudig om zo te voelen hoe je het mes precies vasthebt. Maar de community wil graag 3D-greepschalen, dus krijgen we die ook! ESEE brengt die modellen uit met gave 3D-gemodelleerde greepschalen.

Ze hebben hiervoor zowel verschillende kleuren G10 gekozen, als canvas micarta. Uit de Camp-Lore-serie kenden we al verschillende opties in micarta. Zelfs met 3D-achtige contouren. Maar nooit zo ergonomisch als de grepen waarmee ESEE nu komt. Zo vinden we de bekende Cokebottle-vorm zelfs terug. Een van de meest ergonomische handgreepsoorten.

ESEE CPM S35VN

Van oudsher staat ESEE bekend om het gebruik van 1095-koolstofstaal. Simpel en goed. Makkelijk te slijpen en ongelofelijk taai. Toch waren er altijd mensen die liever een ‘high-end’  optie wilden. ESEE luistert. Dit jaar komen er namelijk messen uit in CPM S35VN-staal. Een Amerikaanse premium staalsoort die bekend staat om uitstekend scherptebehoud, goede roestvastheid en relatieve taaiheid. Deze premium optie komt in eerste instantie beschikbaar voor de ESEE Model 3, en de nieuwe ESEE Xancudo wordt in CPM S35VN uitgevoerd.

Conclusie

Deze nieuwe toevoegingen zijn wat ons betreft allemaal raak. ESEE laat wederom zien dat ze een uitstekend oor hebben voor wat de gebruikers vragen. Zonder de harde kernwaarden van ESEE zelf los te laten. Alle messen blijven ontworpen en gemaakt voor de praktijk. We verwachten de modellen van ESEE begin 2020. Je vindt ze dan bij alle andere ESEE Knives.