Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Bereik van een zaklamp

Vraag aan Knivesandtools:

Bij de PD32 wordt opgegeven dat hij 141 meter ver schijnt. Is dat realistisch? En indien niet, wat is dan wel een realistische waarde?

Antwoord van Knivesandtools:

Wil je weten hoe ver een lamp schijnt, dan moet je eerst definiëren wat de minimum lichtsterkte is waarmee je nog iets kunt zien. Het licht van een zaklamp schijnt namelijk oneindig ver alleen wordt het steeds zwakker.

Volgens de ANSI standaard voor zaklampen is de minimum hoeveelheid licht om nog iets te kunnen zien 0,25 lux. Op basis daarvan geven veel fabrikanten, waaronder ook Fenix, tegenwoordig op hoe ver een zaklamp schijnt. Let bij iedere opgave echter wel goed op of het de ANSI standaard is die gebruikt wordt.

Wat betreft de opgave: 0,25 Lux is wel heel weinig licht. Bij helder weer kun je met 0,25 lux contrastrijke objecten zoals een zwarte deur in een wit gebouw prima onderscheiden maar in minder contrastrijke omgevingen heb je meer licht nodig en als er sprake is van nevel wordt het bereik van een zaklamp sowieso beperkt.

Wat betreft de ANSI opgave: een kwart van de opgegeven afstand is een meer realistische afstand (dan heb je zo'n 4 Lux lichtsterkte). Bij de PD32 waar deze vraag over ging is dat dus ongeveer 35 meter.

Gerelateerde topics
contact
085 888 28 80Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.

Verzendkosten in Nederland

Bestellingen boven de € 50,- gratis verzending.

Bestellingen onder de € 50,- verzendkosten € 3,50.


nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

volg ons
Bezorgen
postnl
budbee
ups
gls
Afhalen
postnl
ups
Betalen
payment-ideal
payment-klarna
payment-bancontactmrcash
payment-visa
payment-mastercard
payment-paypal
payment-sofortueberweisung
NLNederland