Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

6 Redenen om een mes bij je te hebben

Bij Knivesandtools vinden we dat iedereen een mes bij zich zou moeten hebben. Je hebt namelijk pas iets aan een mes wanneer je het bij je hebt. En wij hebben gemerkt dat een mes vaker van pas komt dan je misschien vooraf had gedacht. Daarom delen we graag zes redenen waarom iedereen een mes bij zich zou moeten hebben.

Disclaimer: natuurlijk vinden we dat iedereen een mes bij zich moet hebben, maar alleen wanneer het legaal is. Ieder land kent wetgeving op dit vlak, dus zorg dat je daarmee bekend bent. Lees bijvoorbeeld onze pagina over messenwetgeving.

1: Een mes voor het openen van verpakkingen

Voor het openen van verpakkingen is een mes ideaal. Vaak nog handiger dan een schaar. Of het nu om zo’n dunne folie rond een pakje thee gaat, het openen van een brief, blisterverpakkingen of een pakketje van je favoriete webshop (hint, hint): een zakmes komt altijd van pas.

Dit klinkt allemaal heel voor de hand liggend, maar er is nog een interessante invalshoek. Zo lazen we het pleidooi van een Amerikaanse tandarts die al zijn patiënten aanraadt een zakmes bij zich te dragen. Wij mensen zijn namelijk snel geneigd om anders verpakkingen en dergelijke met onze tanden los te scheuren. Je herkent het wel. Deze tandarts bepleit dat een tandheelkundige behandeling om je snijtanden te herstellen omdat je net iets te enthousiast bent geweest vele malen prijziger is dan een fatsoenlijk zakmes.

2: Een mes voor ‘food prep’

Onder ‘food prep’ verstaan we alles wat met eten te maken heeft. Van het schillen van het appeltje of het aansnijden van een sinaasappel, tot echt snijwerk in de keuken. Het zal de eerste keer niet zijn dat we een zakmes gebruiken omdat we bij vrienden of familie in de keuken geen fatsoenlijk mes kunnen vinden.

Maar ook op de borrelplank staat een mooi zakmes een stuk beter dan een simpel schilmesje. De zakmessen van Opinel zijn hiervoor bij ons favoriet. En in menig restaurant krijg je bij je biefstuk zo’n verschrikkelijk, gekarteld steakmes. Een walgelijk mes waarmee je de fijne structuur van het malse vlees helemaal aan gort scheurt. Dan zijn wij blij dat we een fatsoenlijk mes uit de eigen collectie bij ons hebben, om het vlees recht te doen.

3: Noodgevallen en eerste hulp

In deze categorie hoop je een mes nooit nodig te hebben. Maar mocht de situatie zich voor doen, dan ben je extreem blij om een mes bij je te hebben. Er zijn namelijk best wat verhalen bekend van mensen die op de snelweg medeweggebruikers na een ongeluk met hun mes uit hun auto bevrijden. Voor het doorslaan van de autoruit, het doorsnijden van de gordel en het wegsnijden van kleding om de verwondingen te kunnen behandelen. Als iedere seconde telt kun je niet altijd op de politie of een ambulance wachten.

Ook voor lichtere ‘noodgevallen’ komt een zakmes van pas. Denk aan het afsnijden van een pleister of een rol verband en het lospeuteren van een splinter. Minder spectaculair, maar wel erg handig.

4: Een echt goed mes

Als je altijd je eigen zakmes bij je hebt, is dat een mes naar je eigen smaak en kwaliteit. Een goed zakmes blijft langer scherp dan een standaard stanleymes. Bovendien biedt een goed, eigen mes meer gebruiksplezier dan zo’n standaard mes. Zo’n zakmes biedt meer ‘pride of ownership’.

Ook betekent het bij je hebben van een goed mes dat je nooit iemand anders hoeft te vragen om hulp. Nooit een mes of ander gereedschap lenen is een stukje zelfredzaamheid.

5: Stijlaccessoire om je outfit te completeren

Als je een beetje door onze zakmessen heen klikt zie je dat er talloze verschillende messen zijn. Zoveel messen, zoveel wensen. Voor iedere outfit is er een passend mes te vinden.

Dat lijkt voor de leek misschien wat vreemd. Maar zie het als een mooi horloge: daarin is het heel voor de hand liggend om voor verschillende situaties en outfits een ander klokje om je pols te hangen. Op diezelfde manier maakt een goed zakmes je outfit echt af. Een stijlvol herenmes voor de gentleman, een stoer outdoormes voor de aspirant-boswachters onder ons.

6: Je weet maar nooit

Wij blijven onszelf verbazen met de verschillende manieren waarop je een mes kunt gebruiken. Even snel een sticker loskrabben, oud papier kleinsnijden, even een loshangend draadje van een nieuw shirt lossnijden, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Daarom vinden we dat je altijd een mes bij je moet hebben. Omdat je simpelweg vooraf niet altijd kunt bedenken waarvoor je hem nodig zou kunnen hebben.