Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Reviews voor Work Sharp Professional Precision Adjust WSBCHPAJ-PRO-I slijpsysteem

58 review(s)
Artikelnummer WSBCHPAJ-PRO-I

Reviews voor Work Sharp Professional Precision Adjust WSBCHPAJ-PRO-I slijpsysteem

58 review(s)
€ 344,95
€ 348,95
Op voorraad

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten
Snelle levering uit eigen voorraad
Bekijk alle productinformatie

Reviews

Gemiddelde beoordeling

58 review(s)
Sorteer op:
Don, Stompetoren

maandag 27 mei 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Gemakkelijke doos om alles in te bewaren, Instructies waren compleet en gemakkelijk te volgen. Het slijpen van de messen ging als een zonnetje. Eenvoudig in gebruik. Je kan alles droog gebruiken en is snel inzetbaar.


francky, fuveau

donderdag 9 mei 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Amministratore I Lari, ANDRIA

maandag 6 mei 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Ich, Düsseldorf

maandag 6 mei 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

L. Carnevali, Clonmel

woensdag 17 april 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Gwen , Chatuzange-le-Goubet

donderdag 11 april 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

GRIMAL HENRI, Lunel

vrijdag 22 maart 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Hervorragendes Schleifsystem !, Sulzbach

maandag 18 maart 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Claude, Breuschwickersheim

donderdag 14 maart 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

David, Schutterwald

zondag 3 maart 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

roger, Rouessé - Vassé

woensdag 7 februari 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Martin, Kleinrudestedt

donderdag 1 februari 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

D P Kirkbride, Seaham

woensdag 31 januari 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Derk, Drachten

maandag 29 januari 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Erg blij met de aankoop van dit slijpsysteem. Ik heb zonder al teveel moeite een aantal messen geslepen en de resultaten zijn echt wel goed. Heb hiervoor geprobeerd met de hand te slijpen op wetstones, maar mijn hand is daarvoor niet stabiel genoeg. Als leek kon ik met deze set onder een consistente hoek een snijvlak maken. Een aantal zaken zijn me wel al opgevallen aan dit slijpsysteem: Bij het slijpen van wat langere messen buigt de punt nog best wel een stukje door waardoor de punt een wat bredere vouw krijgt dan de rest van het mes. Een andere klem met twee plekken om het mes vast te grijpen zou een mooie toevoeging zijn door Worksharp Het ontbreken van hogere grit stenen/diamant platen. Ja, je kunt je mes echt goed scherp krijgen met de geleverde diamantschijven, maar ik zou toch graag de vouw meer willen afwerken. Het gebruik van aftermarket stenen is niet mogelijk. Eigenlijk een soort ovolging van het vorige punt. Doordat het gebruik van aftermarket stenen niet mogelijk is kan ik mijn messen nog niet de afwerking geven die ik graag zou zijn. Ik snap dat Worksharp wil verkopen, maar verruim dan wel het aanbod van beschikbare stenen! Vertrouw de hoeken op het systeem zelf niet! Gebruik zeker de meegeleverde hoekmeter!


Remy, Maastricht

vrijdag 26 januari 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Mooie set. Als leek heb ik echt een goeie snede kunne slijpen op mijn qsp penquin. En dat is d2 staal. Ook mijn kleine dragonfly was goed te doen. Mis wel een beet een korrel 1000/1200 steen al denk ik dat de bestaande meegeleverde stenen dat na verloop van dat vanzelf wel worden. Voor de rest erg handig en fijn in gebruik. Vergelijkend met andere sets valt het nog vwb prijs. Al is het natuurlijk nog een bak geld. Maar eerdere handslijper en hele dure elektrische slijper kunnen hier absoluut niet tegenoo.


Phillipp, Neuzeug

woensdag 24 januari 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Alek P., Badalona

woensdag 17 januari 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

A.Bertram, Bremen/Lesum

woensdag 17 januari 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Vadym , Mesa Geitonia

zondag 14 januari 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Ray, Nieuwegein

woensdag 10 januari 2024

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

De Work Sharp Professional Precision Adjust is echt een top apparaat om al je messen mee scherp te maken. Hiervoor gebruikte ik de Tri-Angle Sharpmaker van Spyderco, dat apparaat geeft geen reproduceerbare resultaten maar deze Work Sharp doet dat wel. De Work Sharp is gemakkelijk binnen enkele minuten in elkaar te zetten. De mes stop je in de clamp, je draait het draaiknopje aan tot de mes goed vast zit en de clamp stop je dan in het apparaat. Voor mijn simpele IKEA keukenmes (wit/grijze siliconen hendel met stalen mes) en voor mijn zakmes met 440A staal heb ik elke slijpsteen gebruikt tot en met de leren strop zodat ik ze kon reprofilen naar een hoek van 20 graden. De hoek kan je overigens zeer gemakkelijk instellen met behulp van de digitale hoekmeter (even plat naast de Work Sharp plaatsen op hetzelfde oppervlakte als waar dat op staat, aan zetten en op Zero drukken, vervolgens zet je het op de geleidestaaf die op het mes rust, vervolgens draai je de knop bovenop tot je de gewenste hoek hebt en slijpen maar. Work Sharp heeft op YouTube enkele video’s waarin ze technieken en best practices laten zien, uit een van hun video's bleek dat de push techniek het beste werkt om je messen te slijpen. Dat is dus dat je met de slijpsteen van de scherpe rand naar de rug van het mes toe slijpt, recht omhoog, en telkens schuif je dan een stukje verder op over het mes tot je het hele lemmet hebt behandeld. Dit herhaal je een paar keer tot je een bur (randje) voelt met je vingers aan de andere kant van het mes, dan kan je de clamp met mes omdraaien en de andere kant op dezelfde manier slijpen. Ik heb gemerkt dat een snellere manier om te reprofilen is als je op en neer gaat als een zaag met de meest grove slijpsteen, daarmee haal je het snelst de gewenste hoek en kan je vervolgens weer terug naar de push techniek. Overigens is er ook een techniek waarbij je trekt naar de scherpe rand toe en een techniek waarbij je duwt met een zwiepende beweging van de achterkant naar de tip van het mes om in een keer het lemmet te slijpen, maar die hadden minder scherpe resultaten in de Work Sharp video. Bij mij was het genoeg om 5 tot 10 keer met de push techniek beide kanten van het mes te slijpen met elke slijpsteen. Als laatste gebruik je de leren strop, daarbij kan je alleen een pull techniek doen omdat je anders het leer kapot maakt. Je trekt dus de leren strop naar de scherpe rand toe en herhaalt dit over het hele lemmet en aan beide kanten. Met dit apparaat, alle standaard inbegrepen slijpstenen en strop en die techniek kon ik mijn IKEA keukenmes van een BESS waarde van 400 naar 155 brengen. Ik heb een Edge-On-Up PT50B (ook via knivesandtools besteld overigens) om de scherpte van mijn messen te kunnen meten. Zo’n waarde van 165 valt onder de categorie “Utility razor blade” qua scherpte en betekent dat je met 155 gram aan druk al door een medium kunt snijden. 0-100 is “Double edge razor blade”, 150-200 “utility razor blade”, 250-350 “New high end cutlery edges”, 400-800 is “Moderate rolled edges” en betekent dat je mes aan maintenance of reparatie toe is. Ik heb al eens mijn IKEA keukenmes met die Tri-Angle van 1400 (“Edges in this range require professional regrind”) terug naar 300 kunnen krijgen. Ik weet zeker dat deze Work Sharp dit nog gemakkelijker en beter kan. Mijn zakmes kon ik overigens van een BESS waarde van 415 scherp maken naar 115. Die kartonnen dozen en tape van mijn bestellingen maken geen schijn van kans tegen mijn mes nu ik dit Work Sharp apparaat heb!


Artikelnummer WSBCHPAJ-PRO-I

Reviews voor Work Sharp Professional Precision Adjust WSBCHPAJ-PRO-I slijpsysteem

58 review(s)
€ 344,95
€ 348,95
Op voorraad

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten
Snelle levering uit eigen voorraad