Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Reviews voor Eden monoculair HD 8x42

22 Reviews
Artikelnummer EQA106

Reviews voor Eden monoculair HD 8x42

Eden

22 Reviews
€ 179,00
Op voorraad

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten
Snelle levering uit eigen voorraad
Bekijk alle productinformatie

Reviews

Gemiddelde beoordeling

22 Reviews
Sorteer op:
ad van wanrooij, Heesch

woensdag 30 december 2020

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

ik ben heel tevreden met deze verrekijker. Ik gebruik deze vooral als we gaan wandelen buiten de bebouwde kom om alle dieren beter te kunnen zien die ik in de verte zie (of denk te zien). Misschien is een 10x42 hiervoor nog beter geschikt omdat e.e.a. nog dichterbij is te halen, maar ik heb hiervoor geen vergelijking kunnen doen. Gemakkelijk in je jas mee te nemen en gemakkelijk in te stellen , fijn in gebruik.


СССР, Sankt Augustin

donderdag 17 december 2020

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

G., 's-Gravenhage

dinsdag 14 juli 2020

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Review Eden HD 8x42 monoculair vs. Hawke Endurance HD 8x25 vs. Swarovski compact 8x20 (Juni 2020). Gebruiksdoel Ik wilde een heel compacte verrekijker die ik altijd in mijn jaszak bij me kan dragen. Ik had al een Swarovski compact 8x20 maar merkte dat ik die toch niet standaard bij me droeg. Zeker in zijn foedraal is je jaszak gelijk 'vol'. Toen naar monoculairs gekeken en een Hawke Endurance 8x25 plus deze Eden 8x42 besteld. Gebruikservaring Eden 8x42: Ik was toch verrast door de afmetingen van deze Eden monoculair: zwaarder en forser dan verwacht. In vergelijking met de 8x20 binoculair weliswaar iets smaller, maar de totaalomvang is echt gróter. Hij past nog wel in een jaszak (broekzak niet), maar is voelbaar aanwezig. Na een dag overwoog ik eigenlijk om hem terug te sturen, omdat de gehoopte draagbaarheid of 'pocketability' mij bij nader inzien toch tegenviel. Tot mijn eigen verrassing besloot ik na een paar dagen gebruik in de praktijk hem toch te houden, en wel om een reden die ik zelf niet vermoed had. Wat heeft mij overtuigd? Na enkele avonden in de schemer goed vergelijken met de Swarovski 8x20 bleef mij de snelle paraatheid van de Eden monoculair opvallen in vergelijking met een binoculair. Ik (brildragend) merk dat ik bij een binoculair iedere keer de oogafstand goed moet stellen voordat ik kan focussen. Dit kost toch even tijd en bij een monoculair heb je dat niet: die heb je altijd in één keer goed voor je oog. Met dan nog 1s focusen heb je je doel 'aangesproken'. Dit vlotte aanleggen sprak mij erg aan. De optische kwaliteit vind ik heel goed. Ruime uittredepupil en oogafstand zijn erg prettig voor brildragers, en de 42mm geeft in de schemering zeker een voordeel (overdag niet). Field of view is ook groter dan de Swarovski bij dezelfde vergroting. De Swarovski 8x20 heeft daarentegen qua scherpte/kleurechtheid meer dat ultieme 'pop effect' als je scherpstelt, maar dat mag je ook verwachten van een referentiekijker. Mensen die geen topklasse kijker kennen zullen dit bij de Eden niet missen vermoed ik. Gebruikservaring Hawke 8x25: De Hawke Endurance ED 8x25 monoculair is de meest pocketable van allemaal, ongeveer de helft van de Swarovski 8x20. Je voelt hem niet in je jaszak en kan ook perfect in een broekzak. Je kunt hem dus altijd bij je dragen. Maar hier moet je qua optische kwaliteit zichtbaar inleveren, zeker als brildrager. Optisch is de Eden veel helderder, wijder en scherper dan de Hawke. Het aanleggen kost ook iets meer tijd dan de Eden omdat de uittredepupil kleiner is. Ik twijfel toch of ik hem wel zal houden omdat ik nu weet hoeveel je qua optische prestaties inlevert. Wel vind ik de prijs/kwaliteit/pocketability verhouding van de Hawke heel goed. Eindoordeel Eden 8x42: + Optiek en degelijkheid: 4 sterren. Zeer geschikt voor brildragers. + Snelle paraatheid van een monoculair boven binoculair: 4 of 5 sterren. o/- Pocketability: 3 sterren. Dit is naar mijn mening het enige waar bij deze Eden monoculair op gelet moet worden, hij is wat clunky in je jaszak. o Veel reviewers klagen over de te losse beschermkap en stroeve focus. De kap aan voorkant hangt idd wat los, maar niet te hinderlijk en kun je zelf ook wel verbeteren. Het focusen vind ik persoonlijk prima. Liever iets te degelijk dan te slapjes. Eenhandsbediening is niet mogelijk. Kortom: goede kijker voor in schemering, snel paraat, optiek en comfort goed voor brildragers, niet héél compact


Eduard Malloier, Langenegg

woensdag 24 juni 2020

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Roger LOVOTTI, CANAULES ET ARGENTIERES

dinsdag 7 april 2020

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Tom K, Apeldoorn

woensdag 3 april 2019

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Erg mooi oculair. Bevestiging van oogkap had wat strakker gemogen en de focus wat korter. Beeld is echt superscherp, kleuren zijn mooi natuurgetrouw


Wolfgang Reidenbach, Hundsbach

maandag 11 maart 2019

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

w.j. grootjen, Kampen

woensdag 2 mei 2018

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Wilde al jaren een mono kijker om mee te nemen op wandelingen, en deze aanbieding was mooi. scherp beeld, eenvoudig scherp te stellen, en vooral mooi compact. Weliswaar geeft mijn gewone Bynolyt nog net iets meer detail en is net iets beter in de schemering, maar dat spreekt feitelijk voor de kwaliteit van deze mono kijker dat het verschil maar zo klein is. Twee kleine puntjes, de beschermkapjes zijn niet erg fijn, de ene zit iets te vast, de andere iets te los


Adrie, Nieuw-Beijerland

zondag 29 april 2018

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Lang getwijfeld tussen de 10x50 en de 8x50 variant. Uiteindelijk bevalt de 8x50 uitstekend: een iets ruimere uittredepupil en eye-relief gaven de doorslag. De ruime uittredepupil en eye-relief maken de kijker uitstekend bruikbaar met (mijn) bril. Met enig oefenen lukt het links (zonder kijker) zoeken en rechts (met kijker) details bekijken prima. Ik neem deze kijker vaak mee op wandelingen: vogels, zaaiende trekkers, loslopende schapen... Past redelijk comfortabel in mijn zak en is daarnaast niet overdreven zwaar. In andere reviews wordt wat gemopperd over stroef scherpstellen, ik ervaar dat niet zo erg - te licht is ook niet fijn. Ik ben geen heel ervaren verrekijkerkijker, maar de kleurechtheid lijkt ok, en ik zie nauwelijks vertekening en kleureffecten aan de randen. Een verbetering ten opzichte van mijn (merkloze) 12x50 binoculair. Als compact en draagbaar, bij een toch flinke lensopening hoog op je wensenlijstje staan is deze kijker wat mij betreft een aanrader.


Tinie, Rotterdam

vrijdag 23 maart 2018

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Ik was op zoek naar een verrekijker om tijdens wandelingen in de natuur naar vogels, dieren, planten, paddestoelen enz. te kijken. Belangrijk vond ik ook dat hij licht van gewicht moest zijn.Heb drie verschillende kijkers besteld om te kunnen vergelijken, en hoewel ik het even wennen vond om inplaats van door mijn vorige gewone verrekijker nu door een monoculair te kijken, heb toch voor deze Eden monoculair HD 8x42 gekozen.Zowel veraf als dichtbij mooi helder scherp beeld, ook in de schemering goed te gebruiken, licht van gewicht, past zo in mijn jaszak.Alleen het scherpstellen/draaien vind ik wat stroef gaan, had van mij wat soepeler gemogen.Maar ik ben erg tevreden/blij met deze kijker en zou hem zeker aanraden.


Andreas S., Magdalensberg

woensdag 21 februari 2018

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Anton, Driebergen-Rijsenburg

dinsdag 28 november 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Nog weinig gebruikt. Maar vergroting & gezichtsveld is super. Scherp stellen vrij stroef.


Jos, Soest

zaterdag 30 september 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Monoculair is groter dan ik verwachtte maar het beeld is zeer helder en ook met bril te gebruiken. Beschermdop aan voorzijde zit inderdaad veels te los en scherpstelling gaat nu nog vrij stroef. Verder aan veel plezier van gehad.


bert, Apeldoorn

zaterdag 2 september 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Het is een leuke kijker en handig om mee te nemen in de rugzak. Ik zoek en kijk er voornamelijk wild mee in de bossen en daar is hij perfect voor gemaakt. De vergroting is voldoen om beesten snel in het vizier te krijgen . De lichtsterkte is ook goed om de donkere stukken in het bos te ontwaren. Nadelen zijn er ook zoals het gewicht en de stofdoppen die je met een touwtje vast moet maken anders raak je ze kwijt. Maar tot nu toe tevreden met mijn kjiker.


Dirk, De Wilp

woensdag 2 augustus 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Heel fijne kijker. Handig om mee te nemen naar het bos ,om vogels mee te kijken. Erg scherp beeld en het beeld is ook gemakkelijk stil te houden. Ook van heel dichtbij scherp te stellen.Het verstellen gaat wel vrij zwaar,zodat je hem wel met twee handen moet bedienen. Maar daardoor voelt hij ook weer stevig en robuust aan.


Anoniem, Bezau

zondag 7 mei 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Roger , Herselt

maandag 26 december 2016

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

De Eden 8x40 is een fantastische monoculair (prijs /kwaliteit) . Maar voor korte afstanden (tot 20 meter) zou ik precies toch de 10x40 kiezen. En over de webshop, niets dan goeds!


Anoniem, Ede

donderdag 11 augustus 2016

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Mooie heldere kijker met goede kleuren. Geen of weinig randonscherpte. Ik ben brildrager en dat is geen probleem. Wilde aanvankelijk de 10 x 42 kopen. Ben nu blij met de 8 x 42 met een uittrede pupil van 5.3 mm.


VASSAL, ST ETIENNE DE TULMONT

woensdag 20 april 2016

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Moise JF, Villebon sur Yvette

woensdag 13 januari 2016

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Artikelnummer EQA106

Reviews voor Eden monoculair HD 8x42

Eden

22 Reviews
€ 179,00
Op voorraad

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten
Snelle levering uit eigen voorraad
contact
085 888 28 80Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.

Verzendkosten in Nederland

Bestellingen boven de € 50,- gratis verzending.

Bestellingen onder de € 50,- verzendkosten € 2,95.


nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

volg ons
Bezorgen
postnl
budbee
ups
gls
Afhalen
postnl
ups
Betalen
payment-ideal
payment-klarna
payment-bancontactmrcash
payment-visa
payment-mastercard
payment-paypal
payment-sofortueberweisung
NLNederland