Met de Spring Vulcano Cut Resist-koekenpan 20 cm is aanbranden verleden tijd! De PFOA-vrije antiaanbaklaag zorgt hiervoor. De laag wordt extra beschermd door het roestvrijstalen raster dat er bovenop is geplaatst. Alle pannen uit deze serie zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Verhit de pan slechts tot 250 graden om oververhitting te voorkomen. Dit kan zorgen voor schade aan de antiaanbaklaag. Spring geeft 5 jaar garantie op de antiaanbaklaag en 25 jaar garantie op de overige onderdelen.
Unieke 5-laags constructie
De Spring Vulcano-koekenpannen zijn vervaardigd uit een 5-laags constructie die zorgt voor een optimale warmtegeleiding. De buitenste laag is van 18/0 roestvrijstaal. Deze staalsoort maakt de pannen geschikt voor inductie. De binnenste laag is van 18/10 roestvrijstaal. De 18 staat voor 18% chroom en de 10 staat voor 10% nikkel. Wat betreft samenstelling is dit de beste keuze wegens de duurzaamheid van chroom en de helderheid van nikkel. Tussen de binnenste en de buitenste laag zit een 3-laags aluminium kern. Door deze opbouw wordt de warmte gelijkmatig van de bodem tot de rand van de pan en zodoende vanaf alle kanten naar de inhoud verspreid. Dit maakt de pannen efficiënter en energiezuiniger.
Bovenop deze 5-laags opbouw zit een 3-laags antiaanbaklaag. Deze laag zorgt ervoor je spijzen niet kunnen aanbranden. Wat bijzonder is aan deze pan is dat er bovenop de antiaanbaklaag een metalen raster is geplaatst. Hierdoor zal het kookgerei over het raster glijden zonder de antiaanbaklaag te beschadigen. Dat maakt de laag van een nog betere kwaliteit en krasbestendig. Desondanks adviseren wij altijd kookgerei te gebruiken van zacht plastic, siliconen of hout.
Gebruikstips
Goede reiniging is essentieel. Reinig daarom de koekenpan voor gebruik met warm water en een klein beetje afwasmiddel. Maak de pan vervolgens goed droog. Na gebruik dient de pan goed schoon met wat afwasmiddel en een borstel. Etensresten en eiwitresidu dat in de pan achterblijft brandt bij het volgende gebruik in. Hierna is het nog lastiger de pan te reinigen. Alleen met een keukenpapiertje door de pan heen is dus niet voldoende!
Geconcentreerde spoelmiddelen kunnen in de vaatwasmachine de materialen aantasten en beschadigen. Daarom adviseren wij de pannen altijd met de hand af te wassen. Zo geniet je langer van deze toppannen.
Gebruik daarnaast geen olijfolie om in te bakken. Erg lekker in een salade of door de pasta, maar voor bakken is olijfolie niet geschikt. Bij een temperatuur van 120 graden of hoger komen er schadelijke stoffen vrij. Zonnebloemolie, kokosolie of simpelweg boter zijn goede alternatieven.