Met dit Eden Essentials-koksmes haal je een echte alleskunner in de keuken. Door de lemmetlengte en de hoogte van het lemmet is dit mes geschikt voor het snijden van groenten, vlees, vis en fruit. Maar ook voor het fijnsnijden van kruiden, het kneuzen van peperkorrels en het pellen van teentjes knoflook. Dit koksmes ligt goed in de hand, is vlijmscherp en relatief laag in gewicht. Erg prettig wanneer je veel te snijden hebt.
Gebruik
Een koksmes is voor de meeste snijtaken te gebruiken maar minder geschikt voor het precieze schilwerk. Het koksmes heeft een hoog lemmet. Plaats je vingers waarmee je het product vasthoudt tegen de zijkant van het lemmet. Zo kan je snel en veilig werken. Een van de meest gebruikte snijtechniek is die waarbij de punt op de snijplank blijft rusten en het mes van boven naar beneden en van voor naar achteren wordt bewogen. In dat geval wordt het mes als wiegemes gebruikt. Handig voor het fijn snijden van bijvoorbeeld kruiden. Voor een preciezer klusje maak je gebruik van het Eden Essentials-officemes.
Over het lemmet
De gebruikte staalsoort voor het lemmet is X50CrMoV15-staal. Een door gerenommeerde merken veelgebruikte staalsoort met goede snijeigenschappen en een grote roestbestendigheid. Het lemmet is over de hele breedte dun uitgeslepen. De snijweerstand is daardoor bijzonder laag voor een westers mes. Je snijdt moeiteloos de meeste ingrediënten in stukken.
Greep
Het ontwerp van de greep is klassiek en ergonomisch helemaal verantwoord. Het lemmet loopt door tot het einde van de full-tang handgreep. Deze klassiek Duitse handgreep - te herkennen aan de 3 nagels - is gemaakt van polyoxymethyleen. Een duurzame, harde kunststof.
Onderhoud
Ieder mes moet op zijn tijd geslepen worden. Gelukkig gaat dat bij dit staal heel makkelijk. Even langs een slijpstaaf halen of bijslijpen op slijpstenen kun je prima zelf! Om het lemmet zo scherp mogelijk te houden mag de snede niet tegen andere messen aan komen. Daarom raden wij aan om je messen in een messenblok te bewaren. Om dezelfde reden mag je niet snijden op snijplanken van glas, porselein of steen. Gebruik daarentegen snijplanken van hout of kunststof.
De Eden Essentials-keukenmessen zijn vaatwasserbestendig, maar ons advies is de messen met de hand af te wassen. Zo voorkom je aantasting van het materiaal en blijf je langer genieten van deze topmessen. Een keertje in de vaatwasser kan geen kwaad. Bij een hogere frequentie kan het vaatwasmiddel het geharde staal en kunststof aantasten. Met roestvlekjes op het lemmet en doffe handvatten als mogelijk gevolg.
Eden Essentials-prijsvoordeel
Wij hebben de Eden Essentials-keukenmessen zelf ontworpen. De messen worden voor ons gemaakt door een fabrikant die ook voor andere topmerken produceert. Omdat we dit contact zelf in handen hebben scheelt het een merk en distributeur in de verkoopketen. Je krijgt dus topkwaliteit voor een super aantrekkelijke prijs. Wij geven maar liefst 25 jaar garantie op materiaal- en fabricagefouten!