Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Spyderco Spy-DK zakmes: vooruitgang door een stapje terug te doen

Vooruitgang betekent normaal gesproken een verbetering in materiaal, gebruik, toepassing en betrouwbaarheid. Maar soms kan een stapje terug ook vooruitgang betekenen. Zoals bij de Spyderco Spy-DK. Om aan de wensen van haar gebruikers te voldoen heeft Spyderco besloten een technisch stapje terug te doen.

Het begon allemaal met de Spyderco UK Penknife. Een waanzinnig populair zakmesje, in landen over de hele wereld. Echter, het mes is met één hand te openen. Dat is niet in alle landen, bijvoorbeeld Denemarken, toegestaan. Spyderco wil al haar klanten bedienen en tegemoetkomen aan hun wensen en eisen. Er moest dus een creatieve oplossing bedacht worden om de populaire UK Penknife ook aan Spyderco’s Deense fans te kunnen bieden.

In 2005 heeft Spyderco om precies die reden de DK Penknife op de markt gebracht. Een zakmes, vergelijkbaar met de UK Penknife, maar voorzien van een korter lemmet en een kleinere opening. Het mes voldeed hiermee prima aan de Deense wetgeving, helaas was het slechts gelimiteerd verkrijgbaar.

Het succes van de DK Penknife was de bevestiging die Spyderco nodig had. Ze benaderden twee custom-messenmakers uit Denemarken met de vraag hen te helpen bij de ontwikkeling van een nieuw vouwmes. Dit zakmes moest volledig voldoen aan de Deense wapenwet en moest passen binnen de traditionele Deense messen. In 2012 werd daaruit de Spyderco Pingo geboren. Een sterk mes, wat door het gros van de Deense liefhebbers goed werd ontvangen. Een enkeling miste echter een meer conventionele lemmetvorm. Als antwoord komt Spyderco nu met de Spy-DK, de tweede generatie DK Penknife-zakmessen.

De Spy-DK is gebasseerd op de UK Penknife. Het lemmet heeft een plain edge en is gemaakt van roestbestendig staal. Om aan de Deense wet te voldoen is het lemmet iets ingekort, naar 68 mm. De Spy-DK is natuurlijk voorzien van de typische opening in het lemmet, zoals we die van Spyderco gewend zijn. Om eenhandige opening onmogelijk te maken is deze wel extra klein gehouden.

Het lichtgewicht handvat van de Spy-DK is gemaakt van gehard fiberglas. Het patroon op beide schalen ziet er prachtig uit en zorgt voor ruim voldoende grip. De wijsvinger valt in een ronding van lemmet en greep. Mocht je lemmet per ongeluk sluiten dan wordt het door je vinger tegengehouden waarmee de kans op ongelukken heel klein is.

Spyderco’s hoge standaard is geen moment uit het oog verloren bij de ontwikkeling van de Spy-DK. Het mes is zeer functioneel en heeft een strak design. Zo blijkt maar: soms kan een stapje terug flinke vooruitgang betekenen.

De Spyderco Spy-DK wordt in juli 2014 verwacht.

Bekijk ons volledige Spyderco-assortiment.