Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Verlengde retourtermijn t/m 31 januari 2024
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Spyderco Reveal Volume 5: onze favorieten

Plotseling was die er: de Spyderco Reveal Volume 5! In deze online reveal toont Spyderco de nieuwste messen voor het aankomende jaar. Ook deze keer heeft Spyderco ons niet teleurgesteld. We zien de populaire en lang verwachte Spyderco SwayBack. Maar ook compleet nieuwe messen als de Spyderco Pochi en de SpyOpera. Benieuwd naar onze favorieten? Lees dan verder.

Spyderco SwayBack C249TI Marcin Slysz design

Onze eerste favoriet is de adembenemende Spyderco SwayBack. Een mes waar Spyderco-fans al jaren op zitten te wachten. Tot teleurstelling van veel fans gebeurde dit echter nooit en werden ze show na show teleurgesteld. Het was dan ook zeer verrassend om te zien dat de SwayBack op Shot Show 2020 werd tentoongesteld. Deze reveal maakt het definitief: in 2020 is het zover! De SwayBack is een traditioneel swayback –stijl mes in een modern jasje. Ontworpen door de welbekende Marcin Slysz, die onder andere de Slysz Bowie, Spydiechef  en Techno 1 en 2 ontworpen heeft. Met de komst van de SwayBack laat Spyderco de wens van veel Spyderco-fans in vervulling gaan.

Spyderco SwayBack C249TI Marcin Slysz design

Spyderco SpyOpera C255CM Max design

Spyderco heeft al jarenlang een goed lopende relatie met een van de bekendste messenmerken uit Europa: LionSteel. Een merk gebaseerd in Maniago Italië. Dit is niet de eerste keer dat deze twee giganten de handen ineenslaan. Denk bijvoorbeeld aan de succesvolle Spyderco Lionspy-serie. Desondanks is de SpyOpera een verrassing om te zien! De SpyOpera is ontworpen door Max. Een Italiaanse ontwerper die ook de beroemde Lionsteel Opera ontworpen heeft. Vandaar de naam van het mes. De SpyOpera oogt zeer premium. En dat is hij ook. Voor de SpyOpera heeft Spyderco gekozen voor Böhler M390-staal en chique micarta greepschalen.

Spyderco SpyOpera C255CM Max design

Spyderco Lightweight-serie K390-staal

Spyderco staat bekend om hun expertise in exotische, premium staalsoorten. Het is zeer gebruikelijk voor Spyderco om een “oud” model in een nieuw jasje te steken. Dit jaar voorziet Spyderco de meest populaire modellen uit de Lightweight-serie van premium Böhler K390-staal. Dit is een gereedschapsstaal met ontzettend veel koolstof en vanadium. Hierdoor is K390 enorm slijtvast en het scherptebehoud erg goed. Deze messen zijn te herkennen aan de donkerblauwe handgreep.

Spyderco Delica K390 C11FK390
Spyderco Dragonfly K390 C28F2K390

Spyderco Pochi C256TI Kazuyuki Sakurai design

De Spyderco Pochi is het meest unieke mes uit deze lijst. De Pochi (een Japanse hondennaam) is ontworpen door Kazuyuki Sakurai, een Japanse messenmaker en ontwerper. Je ziet het vrijwel meteen: de Spyderco Pochi heeft de vorm van een hond. Iets wat je zelden ziet in de mensenwereld. De staart van de Pochi (of is het een backspacer?) is uitklapbaar. Door de staart uit te klappen verleng je de handgreep als het ware. Zo heb je verrassend veel handgreep voor zo’n klein mes. Kortom: een zeer speels ontwerp!

Spyderco Pochi C256TI Kazuyuki Sakurai design

Spyderco Shaman Z-WEAR PM Micarta C229MZW Sprint Run

De Shaman, een relatief gezien nieuw mes voor Spyderco, maar nu al een van de favorieten. Na het succes van voorgaande Sprint Runs is het geen wonder dat we wederom een Sprint Run van de Shaman zien. Deze keer heeft Spyderco gekozen voor een bruine micarta handgreep en een lemmet van Z-WEAR PM-staal. Een staalsoort met veel vanadium, tungsten en molybdenum. Het resultaat? Een super degelijk staalsoort dat wel tegen een stootje kan.

Spyderco Shaman Z-WEAR PM Micarta C229MZW Sprint Run

Honourable mentions

Dat waren onze favorieten! Uiteraard zijn dit niet alle messen uit de reveal. En eigenlijk is ieder nieuw Spyderco-mes een favoriet te noemen. Daarom hebben we hieronder nog een lijstje geplaatst met alle honourable mentions waarvan wij een groot fan zijn.

  • Spyderco YoJumbo C253G

  • Spyderco Canis C248CF

  • Spyderco Lil’ Native C230CF90V en Native Chief C244CF90V S90V Sprint Run

  • Spyderco Mule Team 28 CPM SPY27 MT28

  • Spyderco Native 5 CPM SPY27 C41CBL5

  • Spyderco Rockjumper C254BK

Wij hopen alle messen uit deze Spyderco Reveal Volume 5 zo snel mogelijk op voorraad te hebben!

Bekijk in de tussentijd hier alle Spyderco-messen.