Voor 18.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

How-to

Hoe onderhoud je je zaag?

Je wilt natuurlijk dat je fijne zaag lekker lang mee gaat. Daarom is goed onderhoud belangrijk. Je zaag onderhouden is geen moeilijke klus of veel werk, maar je zaag heeft wel een klein beetje liefde en aandacht nodig.

Houd je zaagblad schoon

Je zaagblad moet schoongehouden worden, anders gaat de zaagwerking verloren. Olijfolie is een effectieve, milieuvriendelijke manier om het blad te reinigen. Hars lost op in olijfolie, en het verdwijnt dan ook als sneeuw voor de zon als je je zaagblad hiermee schoonmaakt. En nog een voordeel: grote kans dat je dat gewoon al in huis hebt! Je kunt ook agressievere schoonmaakmiddelen gebruiken, maar die kunnen het materiaal van de handgreep aantasten.

Droog bewaren

Ga zorgvuldig met je zaag om, ook als je hem niet gebruikt. Maak hem goed droog, bewaar de zaag in het holster en leg hem weg op een droge plaats. Vocht kan ervoor zorgen dat je zaag roest. Zonde!

Zaagblad vervangen

Als je merkt dat het zaagblad bot aan het worden is, wordt het tijd voor vervanging. De meeste zaagbladen zijn heel eenvoudig te vervangen, zodat je niet een compleet nieuwe zaag hoeft te kopen. Check dus eerst of dat bij jouw model mogelijk is! Je vindt hier alle vervangende zaagbladen.


Lees meer