Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Hoe onderhoud je je zaag?

Je wilt natuurlijk dat je fijne zaag lekker lang mee gaat. Daarom is goed onderhoud belangrijk. Je zaag onderhouden is geen moeilijke klus of veel werk, maar je zaag heeft wel een klein beetje liefde en aandacht nodig.

Houd je zaagblad schoon

Je zaagblad moet schoongehouden worden, anders gaat de zaagwerking verloren. Olijfolie is een effectieve, milieuvriendelijke manier om het blad te reinigen. Hars lost op in olijfolie, en het verdwijnt dan ook als sneeuw voor de zon als je je zaagblad hiermee schoonmaakt. En nog een voordeel: grote kans dat je dat gewoon al in huis hebt! Je kunt ook agressievere schoonmaakmiddelen gebruiken, maar die kunnen het materiaal van de handgreep aantasten.

Droog bewaren

Ga zorgvuldig met je zaag om, ook als je hem niet gebruikt. Maak hem goed droog, bewaar de zaag in het holster en leg hem weg op een droge plaats. Vocht kan ervoor zorgen dat je zaag roest. Zonde!

Zaagblad vervangen

Als je merkt dat het zaagblad bot aan het worden is, wordt het tijd voor vervanging. De meeste zaagbladen zijn heel eenvoudig te vervangen, zodat je niet een compleet nieuwe zaag hoeft te kopen. Check dus eerst of dat bij jouw model mogelijk is! Je vindt hier alle vervangende zaagbladen.

Gerelateerde topics
contact
085 888 28 80Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.

Verzendkosten in Nederland

Bestellingen boven de € 50,- gratis verzending.

Bestellingen onder de € 50,- verzendkosten € 3,50.


nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

volg ons
Bezorgen
postnl
budbee
ups
gls
Afhalen
postnl
ups
Betalen
payment-ideal
payment-klarna
payment-bancontactmrcash
payment-visa
payment-mastercard
payment-paypal
payment-sofortueberweisung
NLNederland