Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Get smarter Nieuws Tactische zaklampen: wat zijn het precies?

Nieuws

Tactische zaklampen: wat zijn het precies?

Tegenwoordig kun je bijna geen activiteit meer bedenken waarbij een zaklamp niet handig is. Fietsen, hardlopen, wandelen, in de auto, tijdens je vakantie: een zaklamp is altijd praktisch om in de buurt te hebben. Een grote groep binnen zaklampen zijn tactische zaklampen. Maar wat voor een zaklampen zijn dat eigenlijk? Wat onderscheidt ze van een gewone zaklamp? Wij leggen het je hier kort uit:

De belangrijkste eigenschappen van een tactische zaklamp

Een tactische zaklamp wordt veelal gebruikt door professionals die hoge eisen aan hun materiaal stellen. De lamp is bedoeld om doelgericht te kunnen verlichten. In extreme gevallen is een tactische zaklamp ook geschikt om iemand te desoriënteren of verblinden. Om de zaklamp zo veilig en comfortabel mogelijk te maken moet hij aan diverse eisen voldoen. Je vindt ze hier:

  • Een extreem heldere en krachtige LED
  • Een flinke output, een groot bereik
  • Een constante lichtopbrengst
  • De lamp moet zeer betrouwbaar en duurzaam zijn
  • Ook onder extreme temperaturen moet de lamp het probleemloos doen
  • De body moet robuust en ergonomisch zijn
  • Een tactische zaklamp moet volledig water- en stofdicht zijn

Natuurlijk moet een tactische zaklamp ook tegen zware omstandigheden bestand zijn. Schokken, trillingen, plotselinge onderdompeling: de lamp moet er probleemloos mee omgaan.

Waar wordt een tactische zaklamp het meest gebruikt?

Naast recreatief gebruik wordt een tactische zaklamp veel in de beroepswereld gebruikt. Met name in de beveiliging, bij de politie en in het leger zie je de tactische zaklamp terug. De lamp dient vaak als richtlicht. In de politiewereld is een compacte, sterke body belangrijk, zodat de lamp eenvoudig meegenomen kan worden. Een stroboscoopfunctie is een vereiste, om een eventuele verdachte te desoriënteren.

Al met al is een tactische zaklamp in veel gevallen een perfecte partner. Zijn sterke body en krachtige LED maken de tactische lamp bij uitstek geschikt voor de pro’s.

Bekijk hier al onze tactische zaklampen.