Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nieuw: Knivesandtools paracord

Wil je kwalitatieve paracord zonder veel geld uit te geven? Kies dan voor Knivesandtools paracord. Knivesandtools paracord is U.S. made, oersterk, lichtgewicht en gemaakt van nylon. Geschikt voor heel veel toepassingen tijdens het kamperen, bergbeklimmen, zeilen en rondom huis. Paracord is onmisbaar voor iedere outdoorliefhebber.

Knivesandtools paracord: Amerikaanse kwaliteit voor een lage prijs

Omgerekend per meter, koop je bij ons heel goedkoop U.S. made paracord. Hoe dat kan? Wij nemen ons paracord rechtstreeks af bij een U.S. Government Contractor, waardoor er geen distributeur tussen zit en jij als klant profiteert van gunstige prijzen. We verzenden het paracord tegen lage verzendkosten en leveren supersnel. Knivesandtools paracord is exclusief te koop in de webwinkels van Knivesandtools.

Knivesandtools paracord: alle voordelen op een rij

  • U.S. Made by US Government Contractor
  • Goedkope (omgerekende) meterprijs
  • Lage verzendkosten
  • Snelle levering

Ruim assortiment Knivesandtools paracord

Je vindt in ons assortiment verschillende types paracord: paracord 550 type III, paracord 550 Mil-Spec en Micro Cord. Het Knivesandtools paracord is er in verschillende lengtes, zoals:

  • 1000 ft / 304,8 m
  • 125 ft / 38,1 m
  • 100 ft / 30,48 m
  • 50 ft / 15,24 m

Knivesandtools paracord 550 type III

Paracord is oorspronkelijk ontwikkeld voor parachutisten van het Amerikaanse leger, maar inmiddels is het een onmisbaar hulpmiddel voor outdoorliefhebbers. Het is enorm handig voor het betere knoopwerk bij outdooractiviteiten. Het getal 550 staat voor de trekkracht van 550 pounds (ongeveer 250 kg) waartegen het bestand is. In de nylon buitenmantel zit een kern die bestaat uit zeven dunne kerndraden. Mocht het paracord te dik zijn en de maximale trekkracht niet nodig zijn, dan is het mogelijk om deze kern te verwijderen.

Bekijk alle Knivesandtools paracord 550 type III

Knivesandtools Micro Cord

Knivesandtools Micro Cord Made in USA is een handig hulpmiddel voor diverse toepassingen. Micro Cord is in feite paracord, maar dan zonder de strengen binnenin. Enkel de samengevlochten mantel dus. Wat overblijft is enorm sterk touw met een trekkracht van ongeveer 80 à 90 pond (36 à 40 kg) en een doorsnede van slechts 1,12 mm. Dit Micro Cord wordt geleverd op een spoel en heeft een totale lengte van 125 ft (38,1 meter).

Bekijk alle Knivesandtools Micro Cord

Knivesandtools 550 paracord type III Military Spec

Military Spec Paracord, oftewel MIL-C-5040 Paracord, voldoet voor de volle 100% aan vastgelegde militaire vereisten en wordt dan ook gebruikt door o.a. militairen en politie-eenheden. Dit koord van nylon bestaat uit een kern van in totaal zeven dunne strengen, waarvan de kernstreng bestaat uit drielaags gedraaide strengen. Het geheel is ietsje strakker samengebonden dan normaal paracord, maar desondanks wat soepeler in gebruik. Mil-spec paracord is te herkennen aan een speciale kleurmarker in de kern van het koord. Zo kun je dit type paracord onderscheiden van normaal paracord.

Bekijk alle Knivesandtools 550 paracord type III Military Spec