Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Low Self Discharge NiMH batterijen

Vraag aan Knivesandtools:

Wat is het verschil tussen gewone oplaadbare NiMH batterijen en Low Self Discharge batterijen zoals de Varta Ready2Use en wanneer gebruik je ze?

Antwoord van Knivesandtools:

NiMH batterijen zijn de oplaadbare versie van penlite batterijen. Vroeger was er ook nog NiCD maar dit type is door milieuwetgeving verboden voor particulier gebruik. Bovendien is NiMH voor veel toepassingen beter dan de oude NiCD technologie.

Hoge specificaties verkopen. Daarom zijn er NiMH batterijen ontwikkeld met steeds hogere capaciteiten, tot wel 2800 mAh in AA formaat.

Bij hoge belasting wordt die hoge capaciteit echter niet gehaald en bleken batterijen met een lagere capaciteit zelfs beter te presteren.

Daarnaast hadden de batterijen met hoge capaciteit last van zelfontlading waardoor de batterijen na 2 maanden bijna leeg waren.

Dit heeft geleid tot een nieuw type NiMH batterij dat tegenwoordig erg populair is.

Low Self Discharge NiMH batterijen

Dit type batterij heeft een lagere capaciteitsopgave maar levert uitstekende prestaties onder hoge belasting en heeft veel minder last van zelfontlading.

Wij hebben de Ready2Use batterij van Varta in ons assortiment. Er zijn echter diverse andere merken dit vergelijkbare Low Self Discharge batterijen leveren.

De capaciteit van Low Self Discharge batterijen is bij lage belasting ca. 20% lager dan die van hoge capaciteit NiMH batterijen, maar bij hoge belasting is de capaciteit ongeveer gelijk.

Je kunt daarom in de meeste situaties de Low Self Discharge versie prima gebruiken.

Alleen als je je zaklamp heel vaak gebruikt en daarbij de turbo stand niet gebruikt, kunnen hoge capaciteit NiMH batterijen betere prestaties leveren.