Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Spotlight: Leatherman Charge+ TTi multitool

De Leatherman Charge+ TTi is een multitool die indrukwekkend veelzijdig is met oog voor duurzaamheid. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en het doordachte ontwerp is het een favoriet onder doe-het-zelvers en outdoor liefhebbers.

Hoe is Leatherman ooit begonnen?

Toen de Amerikaanse Timothy Leatherman in de jaren 80 met zijn vriendin door Europa ging reizen kochten ze, in Nederland, een Fiat 500. Tijdens deze reis gebruikte hij geregeld zijn zakmes voor het maken van reparaties aan de auto. Toen merkte hij dat hij ook graag een volwaardige tang voorhanden wilde hebben. Zo ontstond het idee om de twee te combineren en een multitool te ontwikkelen die als hoofd-tool een tang heeft. Terug in de Verenigde Staten begon Timothy meteen met het maken van een prototype, wat uiteindelijk 3 jaar in beslag nam.

In 1983 bracht Timothy Leatherman zijn eerste multitool op de markt, de Leatherman PST (Pocket Survival Tool), de eerste multitool die gebouwd is rond het hebben van een volwaardige tang. Dit was het begin van wat later zou uitgroeien tot een succesvol en iconisch merk. De PST werd gevolgd door tientallen modellen, waaronder de Charge+ TTi, met steeds meer functies en verbeterde ontwerpen. Dit is na al die jaren nog steeds een van de beste ontwerpen van Leatherman.

De Leatherman Charge+ TTi is één van de meest betrouwbare en veelzijdigste multitools van Leatherman. Deze multitool is gebaseerd op de Leatherman Charge Ti uit 2004 en werd ontwikkeld voor het zware werk en dagelijks gebruik. Kortom: voor hen die tijdens het bouwen op hun multitool moeten vertrouwen. De Charge+ TTi is de doorontwikkelde versie van de Charge Ti. De tang heeft vervangbare draadknippers gekregen om hem duurzamer te maken dan zijn voorganger.

Naast functionaliteit hechten ze ook veel waarde aan het makkelijk meenemen bij Leatherman, want wat heb je aan een goede tool als je hem niet bij je draagt wanneer je hem nodig hebt. De Charge+ TTi is klein genoeg om hem in je zak te dragen, maar je krijgt er ook een riemfoedraal bij mochten je zakken al vol zitten

De Charge+ TTi heeft een veelzijdige combinatie aan tools met als optie om verschillende bitjes te kunnen gebruiken voor diverse schroefkoppen. In totaal heeft de Charge+ 19 functies die stuk voor stuk vergrendelen wanneer je deze uitklapt. De vier tools die je het vaakst nodig hebt zijn gemakkelijk te bereiken vanaf de buitenkant van de multitool. Vanaf de buitenkant kan je gemakkelijk bij de messen, de hout/metaal vijl en de houtzaag. Beide messen zijn eenhandig te openen, wel zo handig als je maar een hand vrij hebt.

Volwaardige tang

Om bij de tang te komen open je de Leatherman door de 2 handgrepen volledig te openen. De bek is uitgerust met kleine tanden die extra grip geven. De punt is klein genoeg voor heel precies werk, zoals het bijbuigen van vishaakjes of het verwijderen van splinters. De rug van de bek is afgerond zodat je gemakkelijker in nauwe ruimtes manoeuvreert en gemakkelijk draad rond buigt. De tang is uitgerust met een verwisselbare draadknipper. Hierdoor zijn de snijkanten los na te slijpen, of te vervangen door nieuwe wanneer ze echt versleten zijn. Dit is gedaan om de multitool nog duurzamer te maken. De draadknipper is ook geschikt voor het knippen van kleine takjes en stengels. Een goede tang komt verrassend vaak van pas!

Mes met glad lemmet

De Leatherman Charge TTi+ heeft als een van de weinigen multitools met een lemmet van CPM S30V-staal. Dit is een roestvaste poederstaalsoort, dit betekent dat hij enorm fijn van structuur is. Hierdoor blijft dit mes langer scherp dan je van de andere modellen van Leatherman gewend bent. Deze staalsoort is ook makkelijker te slijpen en wordt ook beter scherp. Het lemmet heeft een droppoint vorm. Deze lemmetvorm is geschikt voor vrijwel alle snijklusjes. Je opent het lemmet gemakkelijk eenhandig vanaf de buitenkant van de tool met hulp van het duimgat. De geslepen lengte van het lemmet is ongeveer 7 cm en doordat het lemmet slechts 2,5 mm dik is snijdt het echt geweldig.

Mes met gekarteld lemmet

Dit lemmet is gemaakt van 420HC-roestvaststaal en heeft een stevige punt dankzij het 'sheepfoot'-vormige lemmet. Dit betekent dat het lemmet niet erg spits toeloopt, waardoor de snede meer steun heeft van de rug van het lemmet. Deze lemmetvorm is met name geweldig voor het openen van dozen, de kartels helpen daar ook zeker bij! Daarnaast zijn de kartels geweldig voor het snijden van vezelrijke materialen, denk hierbij onder andere aan touw of gordel. De geslepen lengte van het lemmet is ongeveer 7,5 cm en is ook ongeveer 2,5 mm dik op de rug.

Houtzaag

De stevige vertanding beslaat ongeveer 6,5 cm van het zaagblad, takken tot 4 cm zaag je met gemak door. De zaag is dun, de rug is ongeveer 1mm dik en de vertanding 1,2 mm dik. Doordat de rug smaller is dan de zaagtanden bijt de zaag zicht niet vast in het hout en wordt wrijving beperkt. Naast levend hout maakt deze zaag natuurlijk ook korte metten met pallets en planken. Tijdens het tuineren en klussen is de Charge+ TTi een uitkomst!

Hout en metaalvijl

De vijl heeft twee kanten één voor metaal en één voor metaal en hout. De ene kant heeft een diamantcoating om mee te slijpen, handig om bijvoorbeeld een bijl even snel bij te slijpen in het veld. Door de grove slijping is het echter minder geschikt om messen mee te slijpen. De andere kant is voorzien van een metaalvijl, onder andere erg geschikt voor het afbramen van staal.

Voor de andere tools moet je de Leatherman eerst open klappen. Wanneer je de Leatherman greepdelen opent heb meteen toegang tot volwaardige gecombineerde tang.

Bitdriver met verwisselbare bitjes

Met een bitset heb je altijd een perfect passend bitje bij je voor elke schroefkop. In deze bitdriver passen alle Leatherman bitjes uit de bitkit. Dit bitjes die je erbij krijgt zijn 7 stuks dubbelzijdig bruikbare bits in houder; (Sleuf 1/8 en 3/32)(Pozidriv 1 &2)(Torx 10 & 15, 20 &25)(Inbus 1,5 & 2 mm, 2,5 & 3 mm, 4 & 5 mm). Deze zitten in een bithouder die netjes kan worden opgeborgen in de meegeleverde foedraal. Met de Leatherman Bit Driver Extender maak je de bitdriver ook geschikt voor de welbekende, standaard hex-bitjes! (deze is niet meegeleverd)

Veerschaartje

Dit is een schaartje dat openveert tijdens gebruik. Ondanks het kleine formaat is het sterk genoeg voor het knippen van dik papier. Het schaartje kan je ook gebruiken om je snor te knippen wanneer je net iets te lang in het bos bleef.

Kleine (brillen)schroevendraaier

Naast de Bitdriver heeft de Charge+ TTi ook nog een klein schroevendraaiertje waar je bijvoorbeeld het schroefje bij je brilpootjes aandraait. Het bitje is omkeerbaar met een kruiskop en een platte kant.

Platte schroevendraaier

Er zit ook een platte schroevendraaier in de multitool. Deze is vrij breed en kan worden gebruikt voor schroeven maar ook voor het openwippen van een verfblik.

Blikopener

Het is misschien wat ouderwets, nu bijna de meeste blikken een opentrekring hebben. Maar je zal maar in het bos staan en honger hebben en je blik heeft net niet zo’n handige openingsring. Met deze tool kan je het blik openen zonder dat je je kostbare mes hiervoor moet opofferen. Op het blad van de blikopener zit ook een scherpe V uitsparing voor het strippen van elektriciteitsdraad.

Liniaal en krimptang

In geopende stand vind je een liniaal met tot 19 centimeters en 7.5 inches. En onder het scharnierpunt vind je nog een plek te gebruiken als krimptang. Heel handig als je onderweg de elektra van je Fiat 500 moet repareren.

Leatherman Charge+ TTi Schede

Met deze stevige schede hang je de Charge+ aan je riem. Hij wordt afgesloten door een opvallend sterke drukknoop en qua materiaal is Leatherman gegaan voor solide ballistisch nylon. De zijkanten zijn licht elastisch en zorgen voor rek in de schede, zo zit de tool stevig op zijn plek als je hem niet gebruikt. Mocht je de Charge+ TTi liever aan je zak dragen dan kan je de Leatherman pocketclip & koordoog erbij kopen.

Leatherman-garantie: 25 jaar

Een multitool moet gewoon werken, daar maakt Leatherman zich hard voor. Naast het maken van een stevige tool geeft Leatherman 25 jaar garantie op product- en materiaalfouten. No questions asked! Om het repareren van je multitool mogelijk te maken hebben ze gebruik gemaakt van schroeven bij de scharnierpunten. Dit is enkel door Leatherman zelf te onderhouden.

Al met al een toffe multitool met veel functies waarmee je iedere klus klaart! Neem deze dus zeker mee in je overweging wanneer je een multitool zoekt!