Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Shot Show 2019: de nieuwste Kizer zakmessen

Op Shot Show 2019 hebben we een boel prachtige stands gezien. Een merk dat voor ons er echt uitsprong was Kizer. Aan de muur hadden ze een prachtige lichtbak hangen met daarop prints van hun populairste zakmessen. Dit scheen een prachtig licht over al hun producten. Deze stonden keurig uitgestald wat er voor zorgde dat we alle nieuwe modellen tot in de details konden bekijken. Gelukkig maar, want wij waren benieuwd! Onze conclusie na de show? 2019 gaat een geweldig jaar worden voor Kizer.

De Kizer Gemini 2.0: nieuwe handgreepmaterialen!

Wie bekend is met Kizer kent vast en zeker de Gemini. Een supertof en betaalbaar zakmes met hoogwaardige materialen, ontworpen door Ray Laconico. Gezien de populariteit van de Gemini heeft Kizer besloten om meer variaties van de handgreep te gaan leveren. Op Shot Show 2019 hadden ze maar liefst drie versies liggen. Een met bruin canvas micarta, een met carbonfiber, en een met cross-cut carbonfiber. Dit betekent dat het carbonfiber zo uitgesneden is dat je een houtnerfpatroon krijgt, in plaats van het standaard gewoven patroon. Welke het precies gaan worden? Dat is nog niet 100% zeker. Spannend dus! Ze zijn alle drie prachtig.

Kizer Gemini's

De Kizer Yorkie

Nog een samenwerking met Ray Laconico is de nieuwe Kizer Yorkie. Een leuk en klein zakmes met een lemmetlengte van ongeveer 6,5 cm. Voor dit zakmes heeft Kizer gekozen voor CPM S35VN-staal. Een goed staalsoort dat niet teleur gaat stellen. De handgreep is van titanium en voorzien van een decoratieve ronde uitsparing. Door het kleine formaat zal dit mes maar ongeveer 83 gram gaan wegen. Tel al deze specificaties bij elkaar op en je hebt al snel door dat dit een perfect zakmesje is voor dagelijks gebruik! Wij verwachten de Yorkie in twee kleuren te kunnen gaan leveren. De grijze versie met een uitsparing in de handgreep, en een blauw-geanodiseerde versie zonder gat.

Kizer Yorkie

De Kizer Söze

De succesvolle samenwerkingen met Elijah Isham, een van de meest trending messenontwerpers van het moment, stapelen zich op. Wij waren dan ook zeer opgetogen toen we de Kizer Söze zagen. Ook deze keer heeft Elijah Isham het voor elkaar gekregen om een stoer en uniek ontwerp neer te zetten. Dit, gecombineerd met Kizers productiekwaliteit, maakt tot een heel indrukwekkend eindresultaat. Ter opheldering: de Söze heeft ondanks het dolkachtige design maar één snede. Dit maakt dat dit mes is in de meeste Europese landen gewoon legaal is om te dragen.

Kizer Söze

De Kizer Microlith

De Kizer Microlith is net als de Yorkie een tof klein EDC-zakmes. De Microlith is ontworpen door Nick Swan, wederom een favoriet van Kizer om mee samen te werken. Zo heeft Nick Swan in het verleden de Matanza ontworpen die zeer positief werd ontvangen door de messenwereld. Het is dan ook geen verrassing dat we dit jaar een tweede samenwerking zien. Ondanks het kleine formaat is de Microlith erg gemakkelijk om vast te houden. Dit komt onder andere door de twee royale vingergroeven die ervoor zorgen dat het mes niet uit je hand glipt. De Kizer Microlith komt in twee verschillende jasjes. Een versie heeft een titanium handgreep en een framelock, en de ander een cross-cut carbonfiber handgreep met een linerlock.

Kizer Microlith

Een tafel vol nieuwe modellen

Wij benoemen “maar” drie nieuwe modellen. Er zijn er echter nog veel meer! Om die reden hebben wij een video gemaakt waarin we kort alle messen even langslopen. Kizer gaat dit jaar veel nieuwe modellen leveren. De kans dat er iets tussen zit dat bij jou past is dus ontzettend groot!

Wij hopen deze nieuwe modellen snel op voorraad te hebben. In de tussentijd zullen wij meerdere topics plaatsen met onze Shot Show 2019 ervaring en de nieuwste producten. Stay tuned!

Bekijk hier alle Kizer-messen