Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

EKA – Zweedse kwaliteit met een lange traditie

Bij EKA combineren ze een eeuwenoude messenmakerstraditie met moderne productiemethodes. Elk mes wordt geleverd met 10 jaar garantie en de producten zijn geliefd onder jagers en vissers over de hele wereld. Elegant, functioneel, oersterk en flink scherp – vier termen die onlosmakelijk met het merk verbonden zijn.

EKA heeft drie basiseisen waaraan al haar messen moeten voldoen: het staal moet van hoge kwaliteit zijn, het staal moet een minimale hardheid hebben van 57-59 HRC en het lemmet moet scherp en sterk zijn. Om dit te bereiken wordt de staalsoort 12C27 gebruikt en het lemmet onder een hoek van 40 graden geslepen.

Waar komt EKA vandaan?

De geschiedenis van EKA gaat terug tot 1882, waar in het Zweedse Eskilstuna de eerste EKA-messen werden geboren. Tot halverwege de 20e eeuw was het stadje een echte ' messenstad' , met ruim 40 messenmakers en fabrieken. EKA bleef al die tijd stevig in de markt staan, door een constante focus op kwaliteit en ontwikkeling. Dat leidt ertoe dat Eskilstuna, met de EKA-fabriek, tegenwoordig ook wel de messenhoofdstad van Noord-Europa wordt genoemd.

EKA – hoge kwaliteit voor het dagelijkse werk.

Bekijk onze EKA-messen.