Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Shot Show 2019: de nieuwste Chris Reeve zakmessen

Wie Chris Reeve Knives kent weet dat ze ieder jaar een gelimiteerde CGG-serie maken. Dit zijn zakmessen met intrigerende computer generated graphics die alleen in dat specifieke jaar beschikbaar zijn. Is dat jaar voorbij, dan worden ze gediscontinued. Echte verzamelobjecten dus! Daar houdt het echter niet bij op. Chris Reeve Knives schudde de messenwereld wakker in 2018 met de nieuwe Impinda. Een samenwerking met messenmaker en ontwerper Bill Harsey. Deze baanbrekende moderne slipjoint, met een vernieuwend slipjoint-mechanisme, sprak ons als Europeanen erg aan. Wij kregen op Shot Show 2019 de kans om samen met Tim Reeve de Impinda en de nieuwe CGG-modellen nader te bestuderen en het verhaal achter deze innovatieve messen te horen.

Nieuw in de inlay Sebenza-serie: natural micarta

We zagen het al op de handgrepen van de Nyala-serie en bij de inlays van de Inkosi-serie. Natural canvas micarta! Voorheen was black canvas micarta het enige soort micarta dat beschikbaar was op de Sebenza 21. Gek eigenlijk, aangezien alle andere modellen wel voorzien waren van dit materiaal. Sebenza-fans vrees niet, dit is niet langer meer het geval. Zowel de small Sebenza als de large Sebenza is binnenkort beschikbaar met natural canvas micarta inlays! Hiermee geeft Chris Reeve nog meer opties binnen het al royale assortiment.

Chris Reeve Large Sebenza met natural micarta inlays

De nieuwe Chris Reeve CGG-modellen voor 2019

Sebenza 21 CGG Lunar Landing

In Juli 1969 vertrok de Apollo 11 naar de maan. 8 dagen, drie uur, 18 minuten en 35 seconden later stapten twee Amerikanen als eerste mensen op de maan. Om de 50-jarige verjaardag van dit historische evenement te vieren heeft Chris Reeve de Sebenza 21 CGG Lunar Landing geproduceerd. Een bijzonder zakmes waarop dit moment wordt herdacht met een gravure van de maanlanding op de handgreep. Ingelegd in de handgreep is een prachtige Chrysocolla Cabochon steen die de Aarde voorstelt. Op de andere zijde van het mes vinden we een gravure van de eerste voetprint op de maan, en de tijd die de Apollo 11 erover heeft gedaan om naar de maan te komen. Adembenemend!

Sebenza 21 CGG Lunar Landing

Sebenza 21 CGG Rhino

De CGG Rhino is het derde zakmes in de Big Five-serie van Chris Reeve. De Afrikaanse big five staan bekend om het feit dat het de vijf meest moeilijke dieren zijn om op te jagen. Als eerbetoon aan deze grandioze dieren maakt Chris Reeve Knives ieder jaar een CGG-model met daarop een van deze dieren afgebeeld. Dit jaar is het de beurt van een van de meest majestueuze dieren die de aardbol ooit belopen heeft, de neushoorn.

Sebenza 21 CGG Rhino

Sebenza 21 CGG Chain Mail

De Sebenza 21 CGG Chain Mail is vergeleken met de twee bovengenoemde CGG-modellen iets subtieler. Dit diepe uitgefreesde maliënkolder-patroon oogt zeer mooi maar geeft vooral veel grip tijdens het gebruiken. Zo heb je zowel een verzamelobject als een echt gebruikersmes in een klap.

Sebenza 21 CGG Chain Mail

De Chris Reeve Impinda

Zoals eerder vermeld was de Impinda een van de meest speciale messen van 2018. In deze exclusieve video vertelt Tim Reeve in persoon over dit chique zakmes en hoe het mes functioneert. Benieuwd naar de totstandkoming van de Impinda? Bekijk dan hier ons artikel over de geboorte van de Chris Reeve Impinda.

Wij hopen deze nieuwe modellen snel op voorraad te hebben. In de tussentijd zullen wij meerdere topics plaatsen met onze Shot Show 2019 ervaring en de nieuwste producten. Stay tuned!

Bekijk hier alle Chris Reeve-messen