Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nieuw: Buck 110 en 112 Slim EDC zakmessen

Als een van de meest invloedrijke ontwerpen in de zakmeswereld is de Buck 110 Folding Hunter voor veel mensen inmiddels haast synoniem geworden met de term ‘zakmes’. Hetzelfde geldt voor de kleinere Buck 112 Ranger. Toch vond Buck dat er nog mogelijkheden waren om van dit ontwerp nieuwe versies te maken. Maak kennis met de Buck 110 en 112 Slim EDC-versies, en hun Pro-varianten.

Buck 110 en 112 Slim EDC

Deze messen hebben vanaf hun voorvaders een grote transformatie ondergaan. Zo is de robuuste handgreep van messing en hout ingeruild voor een moderne constructie van stalen liners met FRN greepdelen. Dat scheelt een flinke slok op de borrel, want het gewicht wordt hiermee meer dan gehalveerd! Ook is de handgreep hierdoor haast half zo dun. De staalsoort van het lemmet is gelijk gebleven, al is er qua afwerking nu een stonewash gekozen. Deze maskeert gebruikssporen erg goed: perfect voor intensief gebruik.

Nog handiger aan deze nieuwe Buck-messen is dat je ze éénhandig kunt openen. Er is aan beide zijden van het lemmet een duimsteun aanwezig waarmee je hem gemakkelijk opent. Ook is er een pocketclip aanwezig die voorkomt dat je de Buck 110 Slim EDC uit je broekzak laat glippen. Deze clip is ook aan de linker zijde van de greep te monteren. Hierdoor is hij zowel voor links- als rechtshandigen perfect te gebruiken. Mooi is dat Buck voor deze Buck Slim EDC-messen een relatief prijsniveau heeft weten te behalen. Voor minder dan €50 ben je al klaar!

Buck Slim EDC Pro-modellen: voor intensieve gebruikers

Naast puur lichtgewicht messen voor een instapprijs heeft Buck ook gedacht aan de veeleisende messengebruikers. Hiervoor heeft men Pro-versies van beide formaten gemaakt. Dit keer in CPM S30V-staal: een premium staalsoort die nog langer scherp blijft. Ook het handgreepmateriaal heeft een upgrade gekregen. Zo zijn ze verkrijgbaar in micarta en in G10. Vooral micarta kom je op zakmessen niet heel vaak tegen. Net als de ‘normale’ Slim EDC-versies van Buck zijn deze messen éénhandig te openen met de duimsteunen. Ook is er gewoon een pocketclip aanwezig die aan beide zijden van de greep te plaatsen is. Perfect te gebruiken voor links- en rechtshandigen. Deze Pro-varianten kosten minder dan €120.

Conclusie

Met deze nieuwe Slim EDC-versies van de oude bekenden heeft Buck laten zien dat ze echt met hun tijd meegaan. In plaats van simpelweg blijven leunen op bewezen oermodellen blijft Buck innoveren. Eénhandig te openen messen, nieuwe handgreepmaterialen en nog beter staal: alles wordt gedaan om de modellen nog aansprekender te maken. Het blijft ons verbazen hoe Buck dit soort messen nog steeds volledig in de Verenigde Staten kan maken voor dit soort aantrekkelijke prijzen.