Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Shot Show 2019: de nieuwste Benchmade zakmessen

Ook Benchmade was dit jaar van de partij op Shot Show 2019. Met een enorme stand, tientallen medewerkers en meerdere nieuwe producten maakten zij een enorme indruk. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door het Benchmade-team en kregen wij de kans om samen met Hans Albing, de product line manager van Benchmade, alle nieuwe zakmessen te bekijken. Die kans konden wij natuurlijk niet laten liggen!

De Benchmade Griptilian-serie krijgt een S30V-staal upgrade

Groot nieuws! De Benchmade Griptilian-serie krijgt een S30V-staal upgrade. Voorheen maakte Benchmade gebruik van 154CM-staal. Een prima staalsoort voor dagelijks gebruik. S30V-staal is echter een stuk robuuster, roestvaster en heeft een langer scherptebehoud. Niet slecht toch? Het kan zijn dat deze nieuwe Griptilians iets duurder worden dan de 154CM-staal variant. Wees echter niet ongerust. Volgens Benchmade wordt het maar een miniem verschil.

De Benchmade 560-1 Freek

Een ander bekend model dat een geüpgraded versie heeft gekregen is de Benchmade Freek. Deze nieuwe versie van de Freek heeft in plaats van de grivory/versaflex greepschalen een handgreep van grijs en zwart gelaagd G10. Ook het lemmet is geüpgraded van CPM-S30V-staal naar CPM-M4-staal. Een ontzettend stevige en harde staalsoort. Als kleuraccentje heeft Benchmade een dunne liner rode G10 aangebracht aan de binnenkant van de greepdelen. Rood-geanodiseerde aluminium standoffs houden de twee greepschalen bij elkaar. Mocht je dus al een fan zijn van de oorspronkelijke Freek-serie, dan is deze robuustere versie echt iets voor jou!

Benchmade 560-1 Freek

De Benchmade 380 Aller

Het meest unieke nieuwe mes dat Benchmade deze show heeft uitgebracht is de 380 Aller. Een klein zakmesje met een frictionfolder-mechanisme, ontworpen door Franse messenmakers Patrick Famin en Eric Demongivert. Alhoewel wij de Benchmade Aller beschrijven als een zakmes is dit mes evengoed een multitool te noemen. De Aller heeft namelijk maar liefst 6 gereedschappen. Namelijk: een wharncliffe-stijl lemmet, een schroevendraaier/breekijzertje, een micro bit houder, een lanyard hole, een custom pocketclip die ook functioneert als een moneyclip en een flesopener bij het frictionfolder openingsmechanisme. Dit veelzijdige zakmesje is speciaal ontworpen voor op reis. Aangezien het lemmet niet vergrendelt in open positie is de Aller vrijwel overal legaal te dragen.

Benchmade 380 Aller

De Benchmade 535 Bugout Gold Class

Ieder jaar neemt Benchmade één product en vervangt alles met zeer hoogwaardige materialen. De Gold Class is voor Benchmade een manier om te laten zien wat ze allemaal kunnen. Deze messen worden dan ook gemaakt door Benchmade’s meest vaardige vakmensen. Dit jaar heeft Benchmade gekozen voor de Bugout, wat geen verassing is gezien de populariteit van het model. Voor dit prachtige zakmes heeft Benchmade gekozen voor een Munin-patroon Damasteel-stalen lemmet. De handgreep is vervaardigd van wat Benchmade noemt “ghost” carbonfiber en heeft PVD-coated liners. Blauw-geanodiseerde standoffs en duimsteun maken het pakketje compleet. Deze Gold Class Bugout is een waar kunstwerk te noemen!

Benchmade 535-191 Bugout Gold Class

De Benchmade 980 Turret en 365 Outlast

Zoals eerder vermeld hebben wij een exclusief interview gedaan met Hans Albing van Benchmade. Hierin vertelt hij naast de boven uitgelichte modellen ook over de nieuwe Benchmade 980 Turret, 365 Outlast en hun nieuwe firesteel. Met name de Outlast is erg bijzonder. Deze heeft namelijk het nieuwe Option lock mechanisme. Kortom, zeker het kijken waard!

Wij hopen deze nieuwe modellen snel op voorraad te hebben. In de tussentijd zullen wij meerdere topics plaatsen met onze Shot Show 2019 ervaring en de nieuwste producten. Stay tuned!

Bekijk hier alle Benchmade-messen