Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Hoe pak je je backpack in?

Je backpack goed inpakken is heel belangrijk, al helemaal als je hem meerdere dagen achter elkaar op je rug hebt. Maar hoe pak je dat aan? In deze How-To backpack inpakken vertellen we je er alles over.

Gewicht goed verdelen

Een van de meest belangrijke dingen bij het inpakken van je rugzak is het verdelen van het gewicht. Als je het gewicht goed verdeelt in je rugzak, loop je stabieler en zit je rugzak een heel stuk comfortabeler. Stop daarom onderin alleen lichtgewicht spullen. Bijvoorbeeld een reserve set kleren.

De zware spullen, zoals je eten en water, gaan zo dicht mogelijk tegen je rug, in het midden van je backpack. Hoe verder de spullen van je rug af zitten, hoe lichter ze weer moeten worden. Bovenin en verder van je rug af geen zware spullen dus! Houd het topvak ook voorbehouden aan de lichtste spullen die je wel heel makkelijk moet kunnen pakken. Denk aan een mueslireep, kaart, of pleisters.

Zorg ook dat de balans klopt. Doe je aan een zijkant toch iets zwaarders? Zorg er dan voor dat je dat aan de andere kant weer compenseert. Hang trouwens zo weinig mogelijk losse dingen aan je tas. Die gaan wiebelen, waardoor je ze continu aan je tas voelt trekken. Als je losse spullen hebt die binnen handbereik moeten zijn, stop ze dan in een pouch.

Denk ook praktisch

Oke, heel leuk, die gewichtsverdeling. Maar denk daarbij ook praktisch na. Want als je je regenjas helemaal onderin stopt, maar je een plensbui over je heen krijgt, heb je natuurlijk niks aan die jas. Stop dus dingen die je snel wilt kunnen pakken, zoals regenkleding of een EHBO-set, op plaatsen waar je makkelijk bij kunt.

Oprollen en organiseren

Wil je alles overzichtelijk houden in je backpack? Rol kleding dan op. Dit is een van de beste manieren om je kleren netjes en zo compact mogelijk mee te nemen. Zorg ook dat je verschillende zakjes hebt. Eentje voor je shirts, eentje voor je sokken, etc. Zo houd je je tas netjes en overzichtelijk, en weet je spullen snel te vinden. Ook heel handig bij de gewichtsverdeling. Je broeken zijn namelijk waarschijnlijk zwaarder dan je shirts.