Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Get smarter Nieuws Spyderco vervangt CPM S30V staal van Paramilitary 2 en Para 3 voor CPM S45VN staal

Nieuws

Spyderco vervangt CPM S30V staal van Paramilitary 2 en Para 3 voor CPM S45VN staal

Spyderco hecht veel waarde aan hun C.Q.I.: Constant Quality Improvement. Dit betekent letterlijk dat ze constant bestaande Spyderco-messen verbeteren. Vaak een kleine aanpassing en nauwelijks zichtbaar. Ditmaal is de verandering groter: Spyderco vervangt het bekende CPM S30V-staal van de Paramilitary 2 en de Para 3 voor het nieuwe CPM S45VN-staal.

CPM S45VN staal vs CPM S30V en CPM S35VN

Het is een grote aanpassing op productieschaal. Maar de verschillen tussen deze staalsoorten zijn niet enorm. CPM S45VN-staal is iets sterker en roestbestendiger dan S30V. Met een vergelijkbaar scherptebehoud. Vergeleken met S35VN heeft S45VN een beter scherptebehoud en is het staal roestbestendiger.

Stapsgewijs

Deze aanpassing gaat stapsgewijs per versie van de Paramilitary 2 en Para 3. We veranderen het in de specificaties zodra een model is aangepast. Zo ben je altijd op de hoogte! Het is nog onduidelijk wat dit betekent voor alle andere Spyderco-messen met CPM S30V-staal.

Ik heb een mes met CPM S30V staal. Wat nu?

Het betekent niet dat je favoriete mes met CPM S30V-staal “verouderd” is. Sterker nog: je mes is er nóg unieker door geworden! Het verschil is nauwelijks merkbaar zonder beide staalsoorten intensief tegelijkertijd te testen. Het is gewoon een logische stap binnen Spyderco’s welbekende C.Q.I.

Benieuwd naar alle Spyderco-messen met CPM S45VN-staal? Bekijk ze hier!


Lees meer