Voor 18.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Messen slijpen & onderhoud Wüsthof Wüsthof Easy Edge elektrische messenslijper, 4341

Wüsthof Easy Edge elektrische messenslijper, 4341

0 review(s)
Artikelnummer: WU4341

Dit product is niet meer leverbaar

Volledige beschrijving

De Wüsthof Easy Edge elektrische messenslijper, 4341 is een zeer goede elektrische messenslijper voor keukenmessen. Met deze messenslijper krijg je onwijs snel een goede scherpte op je mes. Ideaal voor de kok die niet kan wachten met snijden! De machine is zeer gebruiksvriendelijk en valt door zijn aansprekende design nauwelijks op tussen je andere keukenapparaten. Hij werkt zo snel en eenvoudig dat je eigenlijk geen reden meer hebt om met botte messen te snijden.

De slijpmachine is in te stellen in drie verschillende snelheden:

  • Shape: door de hoge snelheid neemt de band extra snel materiaal af. Ideaal voor het herstellen van een erg bot geworden of zelfs beschadigde snede.
  • Sharpen: door de medium snelheid slijp je het mes snel maar gecontroleerd scherp. Deze stand is perfect voor messen die bot zijn geworden.

  • Refine: door de lage snelheid neemt de slijpband niet zo veel materiaal meer af. Deze stand werkt het beste met de ultrafijne slijpband. Ideaal om je scherpe mes nog scherper te maken of om je messen scherp te houden!

De slijphoek

Om de slijphoek voor het mes gelijk te houden is de machine voorzien van twee sleuven die het mes onder een vaste hoek van 17 graden langs de slijpband geleiden. De hoek van 17 graden is een ideale gemiddelde hoek voor keukenmessen. Een prima balans tussen een scherpe en een sterke snede. De machine heeft één sleuf om de linkerkant van de snede te slijpen en één sleuf om de rechterkant van de snede te slijpen. Je drukt het mes tegen de geleiding aan om de hoek gelijk te houden. Om hierbij krassen op het mes te voorkomen is de geleiding voorzien van een zachte binnenkant. Wüsthof verkoopt ook een slijphoek adapter (inclusief extra slijpbandjes) voor het slijpen van Japanse keukenmessen in een hoek van 12 graden!

Kun je alleen keukenmessen slijpen met de Wüsthof Easy Edge?

Nee en ja. Nee, je kunt ook zakmessen en outdoormessen slijpen met de Wüsthof Easy Edge, maar niet alle messen. Zo heeft hij moeite met dikkere messen (messen van meer dan 5 mm passen niet tussen de geleiding) en niet bij alle zakmessen bereik je de volledige snede.

Slijpbandjes

De Wüsthof Easy Edge wordt standaard geleverd met vier slijpbandjes (één geïnstalleerd en drie in het opbergcompartiment). Twee medium slijpbanden, één fijne en één ultrafijne slijpband. Deze slijpbandjes zullen op termijn uiteraard slijten. Daarom levert Wüsthof vervangingsbandjes. Deze zijn super eenvoudig te verwisselen. Je haalt simpelweg de voorkant van de machine naar je toe. Deze wordt op zijn plaats gehouden door een magneetje. Vervolgens duw je het bovenste wiel naar beneden en haal je de band van zijn plaats. Hierna kun je het bovenste wiel optillen en vind je hier een compartiment waar plaats is voor de vervangende slijpbandjes. Het plaatsen van een nieuwe band gaat eigenlijk hetzelfde als het verwijderen, maar dan andersom.

Wüsthof Easy Edge: voor iedere (thuis)kok die van fijn snijden en snel slijpen houdt

De Wüsthof Easy Edge biedt een zeer goede verhouding tussen gebruiksgemak en het uiteindelijke resultaat. Als je kunt snijden dan kun je met dit apparaat ook slijpen, zo eenvoudig is het.

Specificaties

Merk Wüsthof Dreizack
Land van herkomst China, Verenigde Staten
Garantie op materiaal- en fabricagefouten 3 jaar
Terug

Wüsthof Easy Edge elektrische messenslijper, 4341

Specificaties

Algemeen

Merk Wüsthof Dreizack
Land van herkomst China, Verenigde Staten
Garantie op materiaal- en fabricagefouten 3 jaar
Slijhoek 17º

Features & functies

Vaste slijphoek ja
Korrelgrootte leverancier coarse, medium, fine, extra fine
Gebruiken met water nee
Geschikt voor aziatische keukenmessen, eenzijdig geslepen messen, westerse keukenmessen, dubbelzijdig geslepen messen
Type doortrekslijper
Aantal slijpfasen 3
Korrelgrootte Grof (220-600), Medium (600-1000), Fijn (1000-3000), Ultrafijn (5000+)

Afmetingen & gewicht

Gewicht 930 gram
Lengte 18 cm
Hoogte 14 cm
Breedte 11 cm

Prestaties

Vermogen 780 watt

Dit product is niet meer leverbaar

0 review(s)