Deze Fissler Crispy Steelux Comfort-koekenpan 26 cm is ideaal voor het krokant en bruin bakken van jouw stukje vlees, vis of groenten. Doordat in deze serie gebruik is gemaakt van enkel hoogwaardig 18/10-roestvast staal, kunnen deze pannen verhit worden tot grote hitte. Hierdoor schroei je jouw product snel dicht, zodat de sappen en malsheid in het product bewaard blijven.
De rand van de pan is zo ontworpen dat het uitschenken van sauzen en andere vloeistoffen zonder knoeien gaat. Ook is de overgang tussen de bodem en de wand afgerond, zodat je hier tijdens het roeren goed bij kunt. Zo bakt daar nooit ongemerkt iets aan.
Het Novogrill oppervlak op de bodem vervangt een antiaanbaklaag, doordat deze in feite als grill werkt. Hierdoor schroei je het product los van de bodem. Vet, boter of olie heb je hierdoor ook minder nodig. De CookStar-bodem is zo ontworpen dat hij geschikt is voor alle verschillende kookplaten, inclusief inductie. Ook het wisselen tussen verschillende warmtebronnen is geen probleem. Door de hoogwaardige bodem geschiedt de warmtegeleiding zeer efficiënt. De warmte wordt goed verdeeld en vastgehouden.
Verschil tussen de Comfort en Premium Steelux pannen
De handgreep van de Crispy Steelux Comfort-koekenpannen blijft koel tijdens het bakken. Ook is hij voorzien van een veiligheidslip aan de onderkant. Hierdoor glijd je nooit onbedoeld met je vingers door naar de hete stalen onderkant.
De Fissler pannen worden al meer dan 150 jaar wereldwijd geroemd. Het is de echte Solinger topkwaliteit van dit oer-Duitse bedrijf waardoor pannen van Fissler generaties lang mee gaan. Ben je op zoek naar de beste pannen? Dan zit je met Fissler bijna altijd goed.
Gebruikstips
Zet de pan op het vuur en spetter met je vingers een paar waterdruppels in de pan om te zien of hij al heet is. Zodra de druppels door de pan heen dansen weet je dat de ideale baktemperatuur bereikt is.
Bak eiwitrijke producten (vlees en dergelijke, maar ook aardappeltjes) gewoon zonder olie, boter of ander vet. Het product zal zich aanbakken in de pan, maar bakt vanzelf los. Zo krijg je een heerlijk krokant korstje. Het is heel verleidelijk je product los te steken van de bodem, maar hierin moet je echt wat zelfbeheersing uitoefenen. Het komt goed!
Goede reiniging is essentieel. Maak direct na het bakken de pan goed schoon met wat afwasmiddel en een borstel. Wanneer je namelijk iets achter laat zal het de volgende keer inbranden en alleen maar moeilijker te verwijderen zijn. Alleen met een keukenpapiertje door de pan heen is dus niet voldoende!
Gebruik geen olijfolie om in te bakken. Erg lekker in salades en door de pasta, maar voor bakken is olijfolie niet geschilt. Bij een temperatuur van 120 graden of hoger komen er schadelijke stoffen vrij. Zonnebloemolie, kokosolie of simpelweg boter zijn goede alternatieven.