Deze Fissler Crispy Ceramic Comfort koekenpan is ideaal voor krokant bakken, zonder risico op aanbakken. De zeer hoogwaardige keramische antiaanbaklaag voorkomt namelijk aankoeken, maar stelt je toch in staat om krokant te bakken. Een combinatie die bij minder goede antiaanbaklagen vaak niet in balans is. Doordat in deze serie gebruik is gemaakt van enkel hoogwaardig 18/10-roestvast staal, kunnen deze pannen verhit worden tot grote hitte. Hierdoor schroei je jouw product snel dicht, zodat de sappen en malsheid in het product bewaard blijven.
De rand van de pan is zo ontworpen dat het uitschenken van sauzen en andere vloeistoffen zonder knoeien gaat. Ook is de overgang tussen de bodem en de wand afgerond, zodat je hier tijdens het roeren goed bij kunt. Zo bakt daar nooit ongemerkt iets aan. De handgreep is zo ontworpen dat hij niet heet wordt door het koken. Vooraan de greep is ook nog eens een beschermrand aangebracht, zodat je met je hand niet doorschiet richting de hete pan.
De keramische Ceratal-antiaanbaklaag is zo high-tech, dat hij tegen temperaturen van wel 400 graden Celsius is bestand. Naast hittebestendig is deze laag ook nog eens erg krasvast. Gebruik van metalen spatels is zelfs geen enkel probleem. Waar conventionele antiaanbaklagen soms wat lastig krokant bakken, is de Ceratal-coating geoptimaliseerd om hier in uit te blinken. Je kunt het resultaat van deze keramische pan zelfs goed vergelijken met een pan van enkel roestvast staal, zonder coating. Maar dan met het gemak en comfort van misschien wel de beste antiaanbaklaag.
De bodem is zo ontworpen dat hij geschikt is voor alle verschillende kookplaten, inclusief inductie. Ook het wisselen tussen verschillende warmtebronnen is geen probleem. Door de hoogwaardige bodem geschiedt de warmtegeleiding zeer efficiënt. De warmte wordt goed verdeeld en vastgehouden.
De Fissler pannen worden al meer dan 150 jaar wereldwijd geroemd. Het is de echte Solinger topkwaliteit van dit oer-Duitse bedrijf waardoor pannen van Fissler generaties lang mee gaan. Ben je op zoek naar de beste pannen? Dan zit je met Fissler bijna altijd goed.
Gebruikstips
Goede reiniging is essentieel. Maak direct na het bakken de pan goed schoon met wat afwasmiddel en een borstel. Wanneer je namelijk iets achter laat zal het de volgende keer inbranden en alleen maar moeilijker te verwijderen zijn. Alleen met een keukenpapiertje door de pan heen is dus niet voldoende!
Gebruik geen olijfolie om in te bakken. Erg lekker in salades en door de pasta, maar voor bakken is olijfolie niet geschilt. Bij een temperatuur van 120 graden of hoger komen er schadelijke stoffen vrij. Zonnebloemolie, kokosolie of simpelweg boter zijn goede alternatieven.