Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Spyderco Reveal Volume 6: onze favorieten

Spyderco Reveal Volume 6! In deze online reveals toont Spyderco de nieuwste messen voor het aankomende jaar. We zien niet veel nieuwe designs deze keer, wel oude bekenden, voorzien van nieuwe staalsoorten en kleuren. Zoals de Sage 1 met Maxamet-staal en grijs G10 en de Tenacious Lightweight met CPM S35VN-staal en een blauwe FRN handgreep. Benieuwd naar onze favorieten? Lees dan verder.

Spyderco Tenacious Lightweight CPM S35VN-staal C122PBL

Een grote verrassing is de nieuwe Spyderco Tenacious Lightweight met CPM S35VN-staal en een blauwe FRN handgreep. De Tenacious maakt al jaren deel uit van Spyderco’s welbekende budgetmessen-serie, en sinds kort ook de Lightweight-serie. Door het gebruik van CPM S35VN-staal spreekt Spyderco met dit nieuwe model ook de liefhebber aan die de voorkeur geeft aan een premium staalsoort binnen deze twee series.

Spyderco Tenacious Lightweight CPM S35VN C122PBL

Spyderco Sage 1 Cool Gray G10 Maxamet-staal C123GPGY

De Sage-serie is al jarenlang een van de populairste series binnen Spyderco’s assortiment. Binnen deze serie voorziet Spyderco het klassieke Sage-design van de meest uiteenlopende vergrendelingsmechanismes. Dit jaar heeft Spyderco de Sage 1, het eerste model, net als zijn voorganger voorzien van een linerlock, maar met compleet andere materialen. Namelijk: MicroMelt Maxamet-staal en een grijze G10 handgreep. Maxamet is een idioot slijtvaste staalsoort, gemaakt door Carpenter in de Verenigde Staten.

Spyderco Sage 1 Cool Gray G10 Maxamet C123GPGY

Spyderco Pattadese C257GP

De nieuwe Spyderco Pattadese is een kleinere versie van de Spyderco Pattada. Een moderne interpretatie van het klassieke Resolza-design uit Sardinië, Italië. En onderdeel van Spyderco’s Ethnic-serie. In deze serie past Spyderco klassieke designs toe van over de hele wereld en stopt ze in een nieuw jasje. De Pattadese is perfect voor wie de Pattada net iets te groot vond. Door het kleinere formaat is de Spyderco Pattadese beter geschikt voor alledaags gebruik.

Spyderco Pattadese C257GP

Spyderco Pacific Salt 2 Green LC200N-staal C91FGR2

Spyderco heeft in 2020 de Pacific Salt-serie een flinke upgrade gegeven. De Pacific Salt 2 is een verbeterde versie van de oude Pacific Salt. De handgreep komt je wellicht bekend voor. Deze is vrijwel identiek aan die van de populaire Endura en dus veel minder hoekig dan zijn voorganger. Ook heeft Spyderco alle stalen onderdelen die kunnen roesten voorzien van een zwarte coating. Deze nieuwe, groene versie van de Pacific Salt 2 is voorzien van een LC200N-stalen lemmet. Met de toepassing van dit staalsoort laat Spyderco de wens van veel fans in vervulling gaan!

Spyderco Pacific Salt 2 Green LC200N C91FGR2

Spyderco Endela K390-staal C243FK390 en Spyderco Police 4 K390-staal C07F4K390

In Reveal Volume 5 zagen we het al. Dit jaar voorziet Spyderco de meest populaire modellen uit de Lightweight-serie van premium Böhler K390-staal. Dit is een gereedschapsstaal met ontzettend veel koolstof en vanadium. Hierdoor is K390 enorm slijtvast en het scherptebehoud erg goed. Deze messen zijn te herkennen aan de donkerblauwe handgreep. Reveal Volume 6 bevestigd dat de Endela en de Police 4 Lightweight ook in dit nieuwe jasje gestoken worden!

Spyderco Endela K390 C243FK390
Spyderco Police 4 K390 C07F4K390

Honourable mentions

Dat waren onze favorieten! Uiteraard zijn dit niet alle messen uit de reveal. En eigenlijk is ieder nieuw Spyderco-mes een favoriet te noemen. Daarom hebben we hieronder nog een lijstje geplaatst met alle honourable mentions waarvan wij een groot fan zijn.

Wij hopen alle messen uit deze Spyderco Reveal Volume 6 zo snel mogelijk op voorraad te hebben!

Bekijk in de tussentijd hier alle Spyderco-messen.