Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Spyderco’s productie-prototype: de Lil’ LionSpy

De Spyderco LionSpy, die in samenwerking met het gerenommeerde Lionsteel uit werd gebracht kennen we al sinds 2012. Een flink formaat vouwmes, voor grote handen en grote klussen. Veel liefhebbers merkten op de verschillende online discussieforums dan ook op, dat een kleiner model handzamer zou zijn voor alledaags gebruik. Spyderco luisterde en, in samenwerking met Gianni Pauletta van Lionsteel, werd afgelopen maart (2014) de Lil’ LionSpy getoond op de Spyderco Amsterdam Meet.

De Lil’ LionSpy heeft een lemmet van ongeveer 8,5 centimeter, wat zo’n 7 millimeter korter is dan de grotere LionSpy. Dit lijkt misschien niet zoveel , maar de overige afmetingen zijn ook aangepast. Het verschil wordt aanzienlijk als je beide messen opppakt.

De RotoLock-vergrendeling is het kleine titanium schijfje dat op de clip-kant in de foto van de Lil’ LionSpy te zien is. Dit is een soort extra zekering van de ‘Reeve-integral lock’, die ook te vinden is op de grotere LionSpy. Ondanks de verkleining, is de RotoLock van de Lil’ LionSpy nog steeds prima met een hand te bedienen.

De Lil’ LionSpy voelt als een aanzienlijk lichter en kleiner high-tech vouwmes dan zijn grote broer, maar het lijkt nog steeds zeer geschikt mes om ook de grotere klussen aan te pakken. Helaas is nog niet bekend wanneer de Lil' Lionspy in productie gaat.

De Spyderco Lil' LionSpy is nu uit voorraad verkrijgbaar.

De afbeeldingen van het Spyderco Lil’ LionSpy prototype worden gebruikt met toestemming van www.spydercollector.com, daar zijn ook meer afbeeldingen te vinden van o.a. dit prototype.

Over knivesandtools-expert Wouter

Mijn naam is Wouter en ik ben sinds ongeveer 1999 een ‘spydercollector’. Daarvoor waren zakmessen en aanverwante EveryDay Carry (EDC) artikelen ook al een hobby van me. Sinds mijn kennismaking met Spyderco zijn andere fabrieksmessen en handgemaakte ‘customs’ lang niet zo interessant meer. Wat me vooral aanspreekt in Spyderco is de pure focus op functie, ergonomie, innovatie en materialen.