Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Shot Show 2019: de Spyderco Ikuchi, ontworpen door Paul Alexander

Shot Show 2019, een plek waar veel merken hun nieuwe modellen voor het eerst laten zien aan het grotere publiek. Een van deze merken is Spyderco, die bijna iedere show een prachtig nieuw mes uitbrengt. Ook ditmaal hadden ze meerdere nieuwe modellen op tafel liggen. De Spyderco Ikuchi is er daar een van. Dit zakmes is ontworpen door Paul Alexander en ondertussen zijn vierde samenwerking met Spyderco.

Paul Alexander

Tot onze vreugde was Paul Alexander ook van de partij op Shot Show 2019. Deze naam kan je wellicht bekend voorkomen. Paul Alexander heeft namelijk meerdere geweldige zakmessen zoals de Spyderco Ouroboros, Sliverax en Parata ontworpen. Paul Alexander heeft een achtergrond in mechanical engineering en is zijn hele leven lang al een messenfanaat. Zijn designs zijn te herkennen aan de organische vormen en golvende lijnen van het design. Vaak zit net als bij een Santoku-keukenmes de snede lager dan de handgreep, en is de handgreep bij de scharnierschroef smaller dan bij de pocketclip.

De Spyderco Ikuchi

De Ikuchi is echter anders dan de bovengenoemde drie modellen. Deze Santoku-vorm zien we niet terug. De Ikuchi is namelijk geïnspireerd door een traditionele slipjoint! Een verrassende maar juiste keuze van Paul Alexander. De Ikuchi neemt de messenwereld namelijk met storm. Het slanke design en unieke openingsmechanisme, gecombineerd met Spyderco’s beroemde compressionlock, blijkt voor veel mensen dé perfecte combinatie te zijn. Al benieuwd? Wij waren dat ieder geval wel. Om die reden zijn wij samen met Paul Alexander om de tafel gaan zitten om alles te horen over zijn designs en het idee achter de Spyderco Ikuchi!

Wij hopen de Spyderco Ikuchi snel op voorraad te hebben. In de tussentijd zullen wij meerdere topics plaatsen met onze Shot Show 2019 ervaring en de nieuwste producten. Stay tuned!

Bekijk hier alle Spyderco-messen