Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

SHOT Show 2024: de nieuwe Böker Manufaktur 1969 Mach-1 Damast

De SHOT Show in Las Vegas is hét event waar outdoor- en messenmerken de nieuwste producten voor het komende jaar lanceren. Ieder jaar zijn wij van de partij om als eerste op de hoogte te zijn van alle nieuwe producten. Zo ook deze nieuwe Böker Manufaktur 1969 Mach-1 Damast!

Over de nieuwe Böker Manufaktur 1969 Mach-1 Damast

Ieder jaar produceert Böker een speciaal zakmes met een damaststalen lemmet gesmeed van een onderdeel van een auto of ander transportmiddel. Dit jaar is de beurt aan de Mustang Mach-1! Het mes zelf is ontworpen door Tommaso Rumici. Böker verteld zelf over het mes:

Geïnspireerd door het gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog, de P-51 Mustang, ontwikkelde Ford begin jaren 1960 zijn eigen Mustang, die in april 1964 op de markt werd gebracht. Als compacte sportcoupé sprak de betaalbare ponycar, versierd met het iconische galopperende paardenembleem in de grille, vooral een jongere klantenkring aan. Om de sterk gemotoriseerde concurrentie van Dodge, Pontiac en Chevrolet het hoofd te bieden, maakte Ford met de Mustang Mach-1 een statement in de competitie van krachtige musclecars.

Door de jaren heen is de Mustang uitgegroeid tot de belichaming van de musclecar en nu zet hij zijn erfenis voort in de 7e generatie. Böker citeert het onmiskenbare ontwerp van het voertuig en maakt de legende nog tastbaarder in de gelijknamige Mach-1 Damast uit 1969. Delen van de wielnaaf, de draagarm en de ophanging werden gebruikt voor het fijne, 84-lagige Damascus lemmet en met de hand gesmeed door Chad Nichols in het Wavepool-patroon. Het lemmet met zijn kenmerkende ricasso opent soepel doormiddel van de afneembare duimsteun, en snijdt met vertrouwen. Het mes is voorzien van een stevige linerlock. Vingeruitsparingen in het handvat van lichtgewicht, zeer sterk aluminium doen denken aan de vleugels van de musclecar, terwijl de goudkleurige inleg van de schaal van het voorste handvat de zijbekleding van de deur en de carrosserie weerspiegelt. De Silver Jade kleur van het handvat onderstreept op expressieve wijze de sportieve look van het zakmes en creëert een merkbare V8 trilling in de hand. De aflopende achterkant van de handgreep is nostalgisch gemodelleerd naar de fastback-contour van de carrosserie, terwijl de gedetailleerde draaischroef de voorwaartse aandrijving van de wielen voelbaar maakt. De rechtlijnige en hoekige roestvrijstalen clip die uit het massief is gefreesd, doet denken aan de deurgrepen van de Ford Mustang.

We hopen de Böker Manufaktur 1969 Mach-1 Damast zo snel mogelijk op voorraad te hebben! Klik hier voor alle Böker-messen

Over Böker

Böker messen staan al honderden jaren bekend om hun Solinger kwaliteit. Als een van de weinigen maakt Böker nog altijd een deel van zijn productie in Solingen, Duitsland. Daar werken vakmensen dag in dag uit om jou van de beste zakmessen te voorzien. Door samenwerkingen met bekende ontwerpers heeft Böker inmiddels voor werkelijk iedereen wel aansprekende messen.