Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Shot Show 2020: de nieuwste Spyderco-messen

Shot Show 2020, een jaarlijks terugkerend evenement in Las Vegas. Wie Vegas kent heeft vast wel eens gehoord van de uitspraak ‘What happens in Vegas stays in Vegas’. Deze week is daar een grote uitzondering op. Op deze beurs showen merken en designers de nieuwste producten aan het grote publiek en vertellen ze met passie over hun toekomstplannen. Een van de aanwezige merken is Spyderco. Wij zijn langsgegaan om het nieuwste van het nieuwste te bekijken en aan jullie te tonen. Enjoy!

Spyderco’s reveal voor 2020 legt de lat voor veel messenmerken zeer hoog. We zien veel nieuwe modellen, maar ook opvallend veel en zeer bijzondere sprint runs. Zelfs een compleet nieuw en door Spyderco ontwikkeld staalsoort! Hieronder hebben wij de meest unieke voor je op een rijtje gezet.

Spyderco Bombshell C250GTI Flash Batch

De Spyderco Bombshell is een uniek mes. Ontworpen door de wereldberoemde messenmaker Michael Burch. Het design is typisch Michael Burch. Zijn designstijl is te herkennen aan het hoge lemmet/handgreep en de ronde vormen. De Bombshell wordt gemaakt in een gelimiteerde oplage. Een Flash Batch zoals Spyderco het noemt. Na deze Flash Batch wordt het mes nooit meer geproduceerd. Ook niet in een Sprint Run uitgave of een andere kleurvariant. De handgreep is vervaardigd van groen G10 en het lemmet van CPM 20CV-staal. Vooral de keuze voor dit staalsoort is bijzonder en nauwelijks te vinden bij andere Spyderco-messen.

Spyderco Bombshell c250GTI

Spyderco Para 3 en Manix 2 Cobalt Blue CPM SPY27-steel Sprint Run

Al jarenlang staat Spyderco bekend om het gebruik van premium en exotische staalsoorten. 2020 is een bijzonder jaar voor Spdyerco. Dit jaar zien we voor het eerst een staalsoort dat Spyderco zelf ontwikkeld heeft in samenwerking met Crucible Industries. Het resultaat? CPM SPY27-staal! Een stainless-steel versterkt met cobalt. Voor deze sprint run heeft Spyderco gekozen voor kobaltblauw als kleur voor de handgreep.

Spyderco Para 3 C223CBL
Spyderco Manix 2 C101CBL2

Spyderco Para 3 en Paramilitary 2 CPM S45VN-steel Sprint Run

Een van de nieuwste sprint runs voor 2020 is de Para 3 en Paramilitary 2 met S45VN-staal, en forest green G10 handgreep voorzien van een diamantpatroon. CPM S45VN staal is een relatief gezien onbekend en nieuw staalsoort. Sterker en roestbestendiger dan S30V met een vergelijkbaar scherptebehoud. Vergeleken met S35VN heeft S45VN een beter scherptebehoud en is het staal roestbestendiger. Een mooie upgrade dus! Voor nu heeft Spyderco slechts twee modellen gekozen voor deze sprint run. Dit kunnen er echter, Spyderco kennende, veel meer worden in de toekomst.

Spyderco Paramilitary 2 C81GFGR2
Spyderco Para 3 C223GFGR

Spyderco Siren C247GP Salt Series

Met de nieuwe Siren breidt Spyderco de populaire Salt-lijn uit. Een serie messen speciaal ontworpen voor vochtige omstandigheden. Zoals aan zee, in de sneeuw of in de keuken. Deze messenserie kenmerkt zich door het gebruik van het compleet roestvaste H1-staal en het relatief gezien nieuwe LC200N-staal. Dit is een bijzonder roestbestendige staalsoort met een goed scherptebehoud. De handgrepen zijn evenals het lemmet vrijwel roestvast en zeer lichtgewicht. De Siren is geen uitzondering op al het bovengenoemde. Het LC200N-stalen lemmet is ontzettend dun uitgeslepen. Dit maakt de Siren perfect voor het fileren van vis of het verwerken van voedsel. De G10-handgreep is lichtgewicht en een stevige backlock vergrendelt het lemmet. Blauwe liners sieren de handgreep. Kortom: een homerun van Spyderco en een geweldige toevoeging aan de Salt-serie.

Spyderco Siren C247GP Salt Series

Spyderco Astute C252G

De Astute is een compact EDC-mes en onderdeel van Spyderco’s Value Folders-serie. Dit zijn geweldige zakmessen voor een laag bedrag. Voorzien van G10 greepschalen en 8Cr13MoV-staal. Zoals de Spyderco Tenacious en Efficient. Die ook in deze serie horen. De Astute is slank en oogt zeer vriendelijk. Met een lemmetlengte van 7,7 cm is dit mes niet te groot, maar ook niet te klein. Dit maakt de nieuwe Astute ideaal voor dagelijks gebruik.

Spyderco Astute C252G

Spyderco Tenacious lightweight FRN

Een ander nieuw mes voor 2020 is de Tenacious lightweight. We zagen het al op de Para 3, de Sage 5 en nu mag ook de Tenacious er aan geloven. Spyderco’s bekende FRN-handgreep! Dit maakt het mes een stukje lichtgewichter en, naar mening van veel Spyderco-fans, comfortabeler om vast te houden. Een waardevolle toevoeging aan Spyderco’s Lightweight-serie.

Spyderco Tenacious C122SBK lightweight FRN

Spyderco Chaparral Sun and Moon C152GSM

Ieder jaar bedenkt Spyderco een nieuwe handgreep voor de Chaparral. Keer op keer adembenemend mooi en van de hoogste kwaliteit. Dit jaar is geen uitzondering. Zoals de naam al impliceert is het thema voor deze uitvoering de zon en de maan. De witte G10 greepschaal met ronde rode inlay is de zon, en de zwarte G10 greepschaal met mother-of-pearl inlay de nacht. Beide greepschalen samen vormen het yin-yang symbool. Erg chic!

Spyderco Chaparral Sun and Moon C152GSM

Spyderco Watu C251CF

De Watu is geïnspireerd op traditionele messen van het Chokwe-volk uit Afrika. Ook leent de Watu een paar designelementen van de Spyderco Chokwe. Dit mes maakte onderdeel uit van Spyderco’s Ethnic-serie. De Watu is een stukje kleiner en moderner qua uiterlijk, maar zeker niet minder bijzonder!

Spyderco Watu C251CF

Spyderco Burnt Orange REX45-steel Sprint Run

De REX45-staal, met Burnt Orange G10 handgreep, sprint run van 2019 werd door veel Spyderco-fans met open armen ontvangen. Het is dan ook geen verrassing dat Spyderco dit jaar nóg meer modellen heeft gekozen voor deze sprint run-serie. Maar liefst acht om precies te zijn! De Native 5 lightweight, Native 5 G10, Lil’ Native, Manix 2 G10, Manix 2 Lightweight, Para 3 Lightweight, Native Chief en tot slot de Shaman. Niet mis!

Spyderco Native 5 C41BORE5
Spyderco Shaman C229GBORE

Spyderco Slysz Swayback

Wie het Spyderco forum consequent volgt heeft vast weleens gehoord van de Slysz Swayback. Een traditioneel swayback –stijl mes in een modern jasje. Ontworpen door de welbekende Marcin Slysz, die onder andere de Slysz Bowie, Spydiechef  en Techno 1 en 2 ontworpen heeft. Sinds een paar jaar gaan er al geruchten rond dat de Slysz Swayback in productie komt. Tot teleurstelling van veel Spyderco-fans is dit echter nooit gebeurd. In 2020 brengt Spyderco daar verandering in. De Slysz Swayback gaat dit jaar eind januari in productie!

Wij hopen alle nieuwe producten zo snel mogelijk op voorraad te hebben. In de tussentijd plaatsen wij meerdere topics met onze Shot Show 2020 ervaring en de nieuwste producten. Stay tuned!

Bekijk hier alle Spyderco-messen.