Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Shot Show 2020: de nieuwste CRKT-messen

Shot Show 2020, een jaarlijks terugkerend evenement in Las Vegas. Wie Vegas kent heeft vast wel eens gehoord van de uitspraak ‘What happens in Vegas stays in Vegas’. Deze week is daar een grote uitzondering op. Op deze beurs showen merken en designers de nieuwste producten aan het grote publiek en vertellen ze met passie over hun toekomstplannen. Een van de aanwezige merken is CRKT: Columbia River Knife and Tool. Wij zijn langsgegaan om het nieuwste van het nieuwste te bekijken en aan jullie te tonen. Hieronder hebben wij wat van de tofste modellen voor je geselecteerd. Enjoy!

Nieuwe CRKT Provoke: de Provoke Imperial White en meer

Provoke fans opgelet! Na het grote succes van vorig jaar was het slechts een kwestie van tijd. CRKT heeft de welbekende Provoke in een nieuw jasje gestoken! Een paar jasjes zelfs. De coole zwart-witte Provoke Imperial White, de bruinzwarte Provoke Earth, de Provoke met Veff Serrations en de Provoke First Responder met glasbreker.

CRKT Provoke Imperial White 4040STW
CRKT Provoke Earth 4040E

CRKT Minimalist Cleaver 2383

Een oude bekende in het assortiment is de CRKT Minimalist-serie. CRKT heeft deze serie dit jaar uitgebreid met de Minimalist Cleaver. Het resultaat is een stoer vaststaand mes met een uiterst robuust lemmet!

CRKT Minimalist Cleaver 2383

CRKT Tuna 2520

De CRKT Tuna is een aantrekkelijk zakmes met flair. Ontworpen door Lucas Burnley. Oranje accenten sieren de groene G10-handgreep. De Tuna is met een lemmetlengte van 8,1 cm ideaal voor alledaagse taken. Een stevige framelock vergrendelt het mes in open positie zodat je met een vertrouwd gevoel aan de slag kan.

CRKT Tuna 2520

CRKT Sketch 2550

Dit mes is net als de Tuna ontworpen door Lucas Burnley. Er zijn dan ook zeker overeenkomsten te vinden tussen deze twee toffe zakmessen. Het kleuraccentje rond de pivot is hier een voorbeeld van. De Sketch is echter met een lemmetlengte van 7,3 cm een stukje kleiner en oogt daarmee ook iets vriendelijker.

CRKT Sketch 2550

CRKT Parascale 6235

Wellicht het meest opvallende mes in deze lijst is de CRKT Parascale. De handgreep is omwikkeld met een stuk aardbruine paracord. Iets wat wij, en waarschijnlijk de hele messenwereld, nog nooit gezien heeft op een vouwmes. Ook noemenswaardig is het staal dat CRKT voor de Parascale gekozen heeft. Dit is namelijk D2. Een supersterk staalsoort dat wel tegen een stootje kan!

CRKT Parascale 6235

CRKT Piet 5390

De Piet is ontworpen door niemand minder dan Jesper Voxnaes. Zijn designstijl zien we duidelijk terug in de organische vormen en het komeetvormige duimgat. De handgreep is vervaardigd van GRN. Een supersterk materiaal. Kortom: de Piet kan wel tegen een stootje. Onze conclusie? Wederom een homerun van CRKT!

CRKT Piet 5390

CRKT M40-serie

De CRKT M40-serie bestaat uit drie modellen met verschillende lemmetvormen. De M40-02 met tanto-lemmetvorm, de M40-03 met spearpoint-lemmetvorm en de M40-15 met Veff Serrations. Ook zijn deze messen voorzien van het innovatieve Deadbolt vergrendelingsmechanisme.

CRKT M40-15 Veff Serrations

CRKT Linchpin-serie

De CRKT Linchpin is een tof mes met een organisch en aantrekkelijk design. Dit mes komt in twee varianten. De standaard versie met grijs lemmet, en de zwarte versie voorzien van Veff Serrations. Deze messen zijn net als de M40-serie uitgerust met het Deadbolt vergrendelingsmechanisme.

CRKT Linchpin 5405

CRKT Pilar Copper 5311CU

Hoe maak je een mes dat al goed is nóg beter? Simpel! Met een stoere koperen greepschaal. De Pilar Copper is perfect voor wie van een vintage uiterlijk houdt. Wij kunnen namelijk garanderen dat er op de handgreep een prachtige patina gaat vormen.

CRKT Pilar Copper 5311CU

CRKT Montosa 7115

De nieuwe Montosa is ontworpen door Richard Rogers. Een beroemde messenmaker. Bijzonder aan de Montosa is de reversed-tanto-lemmetvorm. Dit oogt niet alleen zeer aantrekkelijk, ook is dit lemmetvorm ideaal voor alledaags gebruik. Ook de prachtige G10 handgreep met uitgefreesde lijnen is zeker niet mis.

CRKT Montosa 7115

CRKT Chehalem 6540

Met een lemmetlengte van 7 cm is de Chehalem, ontworpen door Erich Ochs, een van de kleinere CRKT-messen voor 2020. Het puntige lemmet is handig voor de kleinere en preciezere alledaagse snijtaken. Uniek is de handgreep die voorzien is van een interessante textuur. Hierdoor heb je net dat kleine beetje extra grip die je nodig hebt op zo’n klein mesje.

CRKT Chehalem 6540

CRKT Thero 6290

De Thero is een stoer zakmes en een van de meest opvallende uit deze lijst. De GRN handgreep is voorzien van uitsparingen. Door deze uitsparingen is de onderliggende laag carbonfiber te bezichtigen. Iets wat je zelden ziet bij een mes in deze prijsklasse. Ook heeft de handgreep op deze manier veel weg van een fossiel. Bijzonder!

CRKT Thero 6290

CRKT Gulf 2796

De Gulf is een van de grotere messen uit deze lijst. Met een totale geopende lengte van 24 cm spreekt CRKT met de Gulf vooral echte gebruikers aan. Je ziet ook meteen aan het design: dit robuuste mes is gemaakt om alle taken te kunnen doorstaan.

CRKT Gulf 2796

CRKT BT Fighter-serie

Last but not least: de BT Fighter 5225 met tanto-lemmetvorm en de BT Fighter Compact 5220 met droppoint-lemmetvorm. Zoals de naam al impliceert is de BT Fighter Compact een compactere kleinere versie. Handig voor wie geen groot zakmes op zak wil hebben. Bijzonder aan deze serie is het unieke design en het buttonlock vergrendelingsmechanisme.

CRKT BT Fighter 5220
CRKT BT Fighter 5225

Prachtige lijst toch? Dit is echter slechts een kleine selectie. Er is nog veel meer! CRKT heeft niet stilgezeten dit jaar. Hieronder hebben wij een lijst geplaatst met alle andere messen die we niet benoemd hebben.

 • CRKT Xolotl 2265
 • CRKT Nishi 2290
 • CRKT Inara 7140
 • CRKT Minimalist Bowie Gears 2387G
 • CRKT Overland 6280
 • CRKT Apoc-serie
 • CRKT Avant-Tac 5820
 • CRKT Full Throttle 7031
 • CRKT M16-13FX
 • CRKT Utsidihi 2752
 • CRKT Burnout 4123K
 • CRKT Xan 2085
 • CRKT Owlet 2716

Wij hopen alle nieuwe producten zo snel mogelijk op voorraad te hebben. In de tussentijd plaatsen wij meerdere topics met onze Shot Show 2020 ervaring en de nieuwste producten. Stay tuned!

Bekijk alle CRKT-messen