Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Swiza Zwitserse zakmessen, gloednieuw met rijke historie

Voor het eerst in jaren is er weer een nieuw merk dat met een nieuw Zwitsers zakmes komt: Swiza. Nou ja, nieuw merk: Swiza bestaat al sinds 1904 en staat al jaren bekend om haar klokken en horloges. In 2016 komen daar dus ook zakmessen bij.

Swiza of Wenger?

De nieuwe zakmessen van Swiza komen niet zomaar uit het niets. Toen Wenger in 2005 werd overgenomen door Victorinox is Wenger lange tijd als apart merk blijven bestaan. In 2013 is het merk echter geheel ingelijfd door Victorinox en verdween niet alleen de merknaam, ook het oude bestuur kwam op straat te staan.

Niet geheel tegen de verwachting in hebben ze niet stilgezeten in Delémont. Nu in 2016 introduceren de mensen achter Wenger vernieuwende Zwitserse zakmessen onder de naam Swiza. Deze messen zijn herkenbaar als Zwitsers zakmes door de verschillende tools en gereedschappen, maar zijn in een frisser en hipper jasje gestoken. Zowel qua vormgeving als qua kleuren.

De Swiza zakmessen zijn allen voorzien van een licht holgeslepen lemmet van 440-staal met een hardheid van 57HRC en een lengte van 7,5 cm. Alle modellen zijn voorzien van een vergrendeling die zowel eigenschappen van een linerlock als een buttonlock vertoont. Je drukt simpelweg op het Zwitserse kruis op de rubberachtige handgreep op het lemmet te ontgrendelen.

Ook voor linkshandigen

Kenmerkend zijn vrij forse uitsparingen in alle gereedschappen. Deze nail nicks zorgen ervoor dat de tools eenvoudig te openen zijn, zowel door links- als rechtshandigen.

De nieuwe Swiza zakmessen worden in eerste instantie uitgebracht in 4 verschillende modellen. Elk in 4 verschillende kleuren: rood, blauw, zwart en wit. Bij knivesandtools vind je zodra ze uitkomen alle 16 uitvoeringen op voorraad. Zodra ze binnen zijn kun je ze terugvinden tussen onze nieuwe producten. Naar verwachting worden ze begin maart 2016 geleverd.