Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nieuw: de Spyderco Brouwer C232GTIP, ontworpen door Jerry Brouwer

De Spyderco Brouwer is een compact EDC-zakmes dat is ontworpen door Jerry Brouwer. Deze Nederlandse messenmaker heeft hiermee het allereerste Spyderco-zakmes in handen dat is ontworpen door een Nederlander.

De Spyderco Brouwer is gebaseerd op de custom Brouwer Flanker. Wanneer je het mes in de hand neemt voel je direct dat er erg goed is nagedacht over de ergonomie. Je vingers passen perfect in de groeven waardoor je hem heel lekker vasthoudt. Het lemmet lijkt misschien wat kort door de vingergroef die je aan het begin van de snede vindt. In de praktijk merk je echter dat je vaak niet meer nodig hebt dan dit mes. Je hebt meer aan een compact mes waarover je veel controle hebt, dan aan een groot mes waarmee je niks precies kunt snijden.

Een vernuftig detail aan de Spyderco Brouwer is de lockbarinsert. Een moeilijk woord voor een belangrijk onderdeeltje. De vergrendeling wordt namelijk geregeld door een titanium framelock. In deze framelock is blind een stalen insert geplaatst. Deze zorgt ervoor dat de framelock nog langer mee gaat.

De Spyderco Brouwer van dichtbij

Wie is messenmaker Jerry Brouwer?

Jerry Brouwer heeft jarenlang zijn stempel op de Nederlandse messenwereld gedrukt. Zijn Japans-geïnspireerde vaste messen en zijn gave zakmessen zijn voor menig verzamelaar nog steeds het middelpunt van de collectie.

Brouwer staat vooral bekend als iemand die nooit genoegen neemt met minder. Hij is altijd op zoek naar de allerbeste staalsoorten. En dan niet alleen het staal moest perfect zijn, ook de hittebehandeling. Hij liet dan ook zijn in Nederland gemaakte messen harden in de Verenigde Staten. Simpelweg omdat daar naar zijn idee de beste harderij ter wereld zit. Dat streven naar kwaliteit kenmerkt zijn werk.

Op fora en in de messencommunity kent men hem onder de bijnaam Halloween. Dat is zijn logo en daarom staat dat ook op de zijkant van het lemmet gegraveerd.

De Spyderco Brouwer C232GTIP is nu beschikbaar!