Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Keuzehulp houtbewerkingszagen: welke zaag heb ik nodig?

Als je gaat houtbewerken, wil je je project natuurlijk zo netjes mogelijk afwerken. Een goede houtbewerkingszaag is dan een must-have. Deze zagen zo netjes, dat je je werk vaak niet eens hoeft af te werken! Maar welke kies je? Om je op weg te helpen zetten we de types in deze keuzehulp houtbewerkingszagen voor je op een rij.

Kataba: zagen met een enkele vertanding

Een Kataba-zaag heeft een enkele vertanding. Deze is perfect geschikt om cross cuts te zagen: haaks op de nerf van het hout zagen. Doordat deze zaag geen rug heeft, en het blad aardig flexibel is, zaag je met zo’n zaag je ook heel netjes vlak. Hoe fijner de vertanding, hoe netter je zaagt. Dan hoef je je project nauwelijks af te werken. Maar met een iets grovere vertanding zaag je iets sneller. Vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur dus!


Ryoba: zagen met een dubbele vertanding

Het grote voordeel van deze zagen is dat je niet hoeft te wisselen van zaag. Eigenlijk zijn het twee zagen in één, dus je draait hem gewoon om en je kunt verder met je project! De ene kant van een ryoba-zaag is geschikt voor cross cuts, en de andere is perfect voor het schulpen. Ook hier geldt weer dat je met een wat grovere vertanding sneller zaagt, maar met een fijnere vertanding je juist heel netjes zaagt.