Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Waarvoor dient de usb-uitgang op een acculader?

De usb-uitgang is bedoeld als voedingsbron voor apparaten die via een usb-kabel opgeladen kunnen worden, zoals bijvoorbeeld smartphones, tablets of oplaadbare zaklampen.

Laadstroom: van accu naar usb-apparaat

Acculaders gebruiken accu’s als stroombron. Deze accu’s mogen dus niet ontbreken: als de acculader geen opgeladen accu’s bevat kan het usb-apparaat ook niet opgeladen worden.

In de afbeelding hieronder is goed te zien hoe dit eruit ziet. De laadstroom van het lichtnet is alleen nodig om de accu’s volledig op te laden. Eenmaal opgeladen is het mogelijk om de lader met accu’s overal mee naartoe te nemen zodat je je usb-apparaat kan opladen wanneer het nodig is.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een acculader?

Voltage en stroomsterkte

USB is standaard 5 Volt en 500 milliampère (mA). Dit houdt in dat aangesloten apparaten 5 Volt ontvangen, waarbij de laadstroom 500 mA is. Onthoud wel dat de stroomsterkte varieert per bron: verschillende usb-laders leveren verschillende hoeveelheden laadstroom.

Is het mogelijk om mijn usb-apparaat te overbelasten?

Nee, het is niet mogelijk om je usb-apparaat teveel laadstroom toe te dienen. Het usb-apparaat regelt dit zelf door middel van interne soft-en hardware.

Het kan zijn dat een oplader meer laadstroom kan leveren dan het apparaat nodig heeft (bijvoorbeeld door een smartphone met 1000 mA op te laden met een tablet­oplader die 2100 mA kan doorgeven). In dit geval gebruikt de smartphone alleen wat het nodig heeft (1000 mA), er is dus geen risico op oververhitting of ander gevaar.

Gerelateerde topics
contact
085 888 28 80Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.

Verzendkosten in Nederland

Bestellingen boven de € 50,- gratis verzending.

Bestellingen onder de € 50,- verzendkosten € 3,50.


nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

volg ons
Bezorgen
postnl
budbee
ups
gls
Afhalen
postnl
ups
Betalen
payment-ideal
payment-klarna
payment-bancontactmrcash
payment-visa
payment-mastercard
payment-paypal
payment-sofortueberweisung
NLNederland